Jarní kolotoč pocitů vybízející k sexu

Zima je pomalu ale jistě za námi. Někteří z nás se jako každý rok probudí ze svého zimního spánku. A všichni jsme zase aktivnější. Za to nemůže ale jenom hezčí počasí, také produkce hormonů se v porovnání s tmavými zimními měsíci mění. A jarní kolotoč pocitů se začíná pomalu točit. A všechno má samozřejmě vliv i na náš sexuální život.

Možná jste si už všimli, že se vaše nálada zčistajasna změní, jakmile dorazí teplé jarní měsíce. A to není náhoda. Změna počasí má přímý vliv na náš hormonální mechanismus. Tělo vyplavuje takzvané hormony štěstí jako dopamin a serotonin. Naproti tomu hormonu spánku melatoninu máme teď méně. Absolutní citový chaos, jak se často v souvislosti s jarními pocity říká, je ale jen mýtus.

Více kůže – více chuti

Často podceňujeme sílu kontextu. Díky lepšímu počasí také odkládáme oblečení. V zimě si můžeme, když máme štěstí, tělesné propozice pouze domýšlet. Na jaře je ale zase vidět holá kůže, nosíme větší výstřihy a ostře střižené oblečení. A to naší už tak dobré náladě ještě přidá. A tak máme také více chuti na sex.

Zelenina pro více chuti

Nicméně sexuální chuť můžeme ještě podpořit přirozenou cestou. Heslo je správná strava. Existuje mnoho více či méně známých potravin, které dokazují, že láska opravdu prochází žaludkem. A opravdovým láskybudičem je koření, ale i zelenina. Docela známý příklad je fenykl. Zajistí, že se člověk cítí mnohem méně unavený, potlačuje únavu a nechuť. Chilli funguje jako nejznámější afrodiziakum. Podporuje správné prokrvení a obsažená látka kapsaicin má afrodiziakální účinky. A podpora silnějšího prokrvení je zajímavá nejen pro muže ale i pro ženy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat