Lidé přijímají omluvu pravým uchem

07.02.2010 | Sex a vztahy

Vyslovit správně omluvu nemusí být vždy snadné a nemusí mít být mnohdy navíc úspěšné. Dokud není omluva přijata, provinilec stále nese své morální břemeno.

Ovšem podle nové studie lze při omlouvání využít biologie, která může hrát ve prospěch omlouvajícího se. Pokud je totiž omluva pronášena do pravého ucha a tím pádem zpracovávána levou polovinou mozku, je přijata s mnohem vyšší úspěšností.

Pokud je totiž člověk nahněvaný, pravé ucho je mnohem citlivější vůči zvukům než levé. Takže kajícník má větší šanci být slyšen při omlouvání, pokud využije právě pravé ucho.

Vědci z Univerzity ve Valencii zjistili, že když jsou lidé nahněvaní, jejich pravé ucho je mnohem citlivější vůči zvukům. U levého ucha ale k žádným změnám nedochází. Podporuje to předchozí výzkumy, podle nichž je dobré mluvit zblízka do pravého ucha, také když se snažíme někoho přesvědčit ve svůj prospěch. Pravé ucho je při přesvědčování mnohem vnímavější.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat