Internetoví maniaci mají častěji deprese

Všeho moc škodí. A zřejmě to platí i o vysedávání u internetu. Podle britských psychologů totiž dlouhé hodiny trávené brouzdáním ve světové síti souvisejí s depresemi. Ve společnosti je podle výzkumu univerzity v Leedsu dnes závislé na internetu více než jedno procento populace. A většina z nich má deprese.

„Internet dnes hraje velmi důležitou a významnou roli v moderním životě, ale jeho výhody mají také svou stinnou stránku. Mnozí z nás na internetu platí své účty, nakupují, posílají maily. Existuje malá část uživatelů, která má ale problémy hlídat si množství času tráveného na internetu, a to tak, že jim to zasahuje do běžného života,“ tvrdí autorka studie Catriona Morrisonová z Leeds University.

Když Morrisonová srovnala nezávislé a občasné uživatele internetu s těmi, kteří u něj trávili hodiny denně a uváděli na něm závislost, objevila velký rozdíl v míře depresí.

„Náš výzkum naznačuje, že nadměrné užívání internetu souvisí s depresemi, ale nevíme zatím, co přichází první, tedy zda jsou depresivní lidé přitahováni internetem, nebo zda internet způsobuje deprese,“ přiznala Morrisonová.






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat