Internetoví maniaci mají častěji deprese

Všeho moc škodí. A zřejmě to platí i o vysedávání u internetu. Podle britských psychologů totiž dlouhé hodiny trávené brouzdáním ve světové síti souvisejí s depresemi. Ve společnosti je podle výzkumu univerzity v Leedsu dnes závislé na internetu více než jedno procento populace. A většina z nich má deprese.

„Internet dnes hraje velmi důležitou a významnou roli v moderním životě, ale jeho výhody mají také svou stinnou stránku. Mnozí z nás na internetu platí své účty, nakupují, posílají maily. Existuje malá část uživatelů, která má ale problémy hlídat si množství času tráveného na internetu, a to tak, že jim to zasahuje do běžného života,“ tvrdí autorka studie Catriona Morrisonová z Leeds University.

Když Morrisonová srovnala nezávislé a občasné uživatele internetu s těmi, kteří u něj trávili hodiny denně a uváděli na něm závislost, objevila velký rozdíl v míře depresí.

„Náš výzkum naznačuje, že nadměrné užívání internetu souvisí s depresemi, ale nevíme zatím, co přichází první, tedy zda jsou depresivní lidé přitahováni internetem, nebo zda internet způsobuje deprese,“ přiznala Morrisonová.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

149 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:55
191 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
408 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:21

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat