Výskyt vrásek omezí sto lahví červeného vína denně

Milovníci červeného vína, kteří svého oblíbeného nápoje denně vypijí více než doporučené množství, mohou jásat. Konečně mají omluvu pro nadměrnou konzumaci – boj se stářím. Podle švédských expertů totiž látka obsažená v červeném víně potlačuje vznik vrásek, ovšem je potřeba vypít 100 lahví denně, aby se efekt dostavil.

I kdyby někdo takové množství červeného vína byl schopen vypít, stejně by nemládl. Dostal by do svého těla totiž toxické množství alkoholu, které by ho zabilo. A odborníci ze švédské Univerzity v Gothenburgu varovali, že překračovat doporučenou denní dávku červeného vína, tedy dvě až čtyři deci vína podle velikosti těla a pohlaví, se nedoporučuje ani tak. Pozitivní účinky resveratrolu z červeného vína totiž převáží negativní účinky nadměrného množství alkoholu, který stárnutí urychluje.

Kdyby ale člověk přijímal denně resveratrol v koncentraci odpovídající obsahu ze 100 lahví vína, skutečně by vznik vrásek omezil. Zmíněná organická látka totiž hubí buňky, které urychlují proces stárnutí.

„Resveratrol může omezovat míru stárnutí. Ale k dosažení toho účinku by člověk musel vypít obrovské množství červeného vína, něco mezi 15 a 100 lahvemi denně, to je víc, než může člověk vůbec zvládnout,“ uvedl profesor Thomas Nystrom ke své studii.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat