Pětina populace běhá a cvičí zbytečně

Zdraví dosáhnete jedině pravidelným pohybem, zvláště aerobním cvičením, jakým jsou běh, plavání či jízda na kole. Ovšem jen pokud patříte k 80 procentům populace. Nová překvapující studie z Londýna totiž potvrzuje, že pětina ze všech lidí má takovou genetickou výbavu, že jsou pro ni běh a cvičení z hlediska zdravotních výhod zcela bezcenné.

U pětiny lidí podle expertů z University of London nemá pravidelný běh či cvičení žádný význam při prevenci srdečních chorob či diabetu. U této skupiny lidí je cvičení zbytečné a je potřeba spíše se zaměřit na prevenci onemocnění změnou jídelníčku a užíváním léků. Dvacet procent z celkové populace kvůli genům nezískává ze cvičení benefity pro srdce a cévy a není pohybem chráněno před vznikem chorob a poškozením.

Podle Jamese Timmonse z University of London bude muset každý člověk projít analýzou DNA, aby mu lékaři mohli na míru určit, jaká forma životního stylu je pro něj nejlepší ve smyslu udržení dobré zdravotní kondice do vysokého věku.

„Tohle by mohl být jeden z prvních příkladů osobně přizpůsobené léčby na základě genetické analýzy,“ věří Timmons.

Výzkum byl proveden ve spolupráci s laboratoří Lidské genomiky (Human Genomics) v Louisianě a Centrem pro zdravé stárnutí při Kodaňské univerzitě.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat