Běhání zlepšuje paměť

Běhání několik dní v týdnu může výrazně zlepšit paměť. Podle expertů z Cambridge totiž tento aerobní pohyb výrazně podporuje růst stovek tisíců nových mozkových buněk v oblasti, která souvisí s formováním a vybavováním vzpomínek.

„Víme, že cvičení může být dobré pro zdravou funkci mozku, ale tato studie poskytuje důkaz o mechanismu stojícím za tímto účinkem,“ uvedl Timothy Bussey z Cambridgeské univerzity.

Jeho tým prováděl výzkum vlivu běhání na mozek v laboratorních podmínkách u hlodavců. A myši, které pravidelně denně běhaly, měly dvakrát lepší výsledky při následném paměťovém testu. Čím déle experiment probíhal a čím dlouhodobější vliv běhání bylo možné sledovat, tím byl výsledek silnější. Laboratorní pitva pak prokázala, že v oblasti ovlivňující ukládání a vybavování do paměti bylo mnohem více nových buněk v případě běhajících myší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat