Fotografie svého přirození vesele rozesílá až polovina mužů

Najde si vás na sociální síti, pošle žádanku o přátelství a naváže kontakt. Po několika zdvořilostních frázích vám do inboxu přistane jistá choulostivá fotka. Žádné svaly, vypracovaná těla ani něžný náznak nahoty, ale rovnou přirození! Proč? Vždyť jste o něco takového nežádala! Jak reagovat?

Za normálních okolností by vás mužský penis ze židle nezvedl, ale zrovna teď, když se s někým sotva znáte, v sobě dusíte myšlenku, co si to ten drzoun vlastně dovoluje. Hledáte motiv jeho počínání! Tady je!

Zub za zub

Muži, kteří posílají nevyžádané snímky svých soukromých částí, tak činí především v naději, že na oplátku dostanou buď podobné obrázky, nebo se dočkají sexuální interakce. To vyplývá ze studie zveřejněné v časopise Journal of Sex Research.

„Toto téma nás zajímalo, protože až dosud neexistoval žádný empirický výzkum motivů, které stojí za tím, že pánové zasílají nevyžádané snímky svých genitálií. Sice se objevuje spousta hypotéz, teoretických úvah a neoficiálních závěrů, ale zatím se nikdo neopřel o skutečné vědecké práce,“ uvedla autorka studie Cory L. Pedersen z vysokoškolské polytechnické univerzity v Britské Kolumbii, jež sídlí v Kanadě (Kwantlen Polytechnic University). To se nyní změnilo.

Čelní náraz pro všechny rebely

Z výpovědí 1 087 heterosexuálních mužů vzešlo, že penisy bez vyzvání posílá celá polovina z nich. Ti, kteří to dělají, obvykle bývají mladší, narcističtější a sexističtější. Jak již bylo uvedeno, většinu „honí mlsná“. Muži touží po tom, že se na penisy ženy chytí a zahájí s nimi konverzaci. Pouze asi 18 % samců uvedlo, že genitálie rozesílá pro vlastní spokojenost, s čím se pojí i ego. Svobodný, ženatý, šťastný, nešťastný, já mám pořádný klacek a ty ho musíš vidět, baby! Jo a nezapomeň si vyfotit svá kůzlátka! Co na to protistrana? Jdi do háje, otravo, zní ze strany obdarovaných dam. Odmítání ale pochopitelně patří mezi reakce, o které muži nestojí.

Jen slepě přihlížet?

„Pánové si nejvíc přejí, aby se od přijímajících dočkali pozitivní odezvy, očekávají, že díky komunikaci přes pohlavní orgány je ženy začnou obdivovat a vytvoří si k nim pouto,“ dodala Cory L. Pedersen s tím, že se však objevují i jiné, horší případy. Ne všichni muži mají „dobré“ úmysly, když pošlou nevyžádaný obrázek.

Asi 10 % účastníků studie souhlasilo s tvrzením „odesílání obrázků ptáka mi dává pocit kontroly nad osobou, kterou si vyhlédnu“. Cílem jsou pak negativní emoce, jako je šok, strach nebo znechucení. Vždy je v pořádku ohradit se a upozornit dotyčného na obtěžování, které spadá po počítačovou mravnostní kriminalitu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat