Zdravé sebevědomí potlačuje přehnanou stydlivost

Stud je samozřejmě v pořádku, ale za některé věci se rozhodně stydět nemusíte. Tedy alespoň tehdy, pokud jste zdravě sebevědomý člověk.

Většinu z nás už asi potkala situace, kdy jsme studem zčervenali až…. A díky tomu byla celá věc ještě trapnější.

Proti normálnímu studu nic nemáme! Dokáže nás chránit třeba před veřejnou blamáží, ale občas to možná trochu přeháníme. A přehnaná stydlivost je většinou znakem nízkého sebevědomí. Tady jsou věci, za které se příště už stydět nemusíme.

Vzhled

Je jaký je. Někdo má velký nos, někdo měří metr padesát a někdo vypadá jako panenka. Naše tělo není odrazem našeho charakteru! Jasně – radovat se z něj můžeme, ale stydět se za něj rozhodně ne!

Nálada

Každého člověka někdy potká den blbec a občas špatná nálada nemá ani žádný konkrétní důvod. Když ani vědci neumějí vysvětlit, proč se chováme, jak se chováme, proč bychom se za to měli stydět?

Otázky

Nic jako zbytečná otázka neexistuje! Když něco nevíte nebo něčemu nerozumíte, většinou jsou i jiní lidé, kteří jsou na tom podobně, jen nemají odvahu se zeptat. A všichni přece máme právo na informace!

Pocity

Naše pocity z nás dělají toho, kdo jsme. Jsou stejně jedinečné jako třeba otisky prstů. A i když to může občas být pro naše okolí složité, nikdy není důvod se za svoje pocity stydět. Každý náš pocit má nějaký smysl.

Chyby

Dokonce i stroje dělají chyby a vysílají chybové hlášky. Proto bychom se ani my lidé neměli stydět za to, že jsme něco zkusili a nepovedlo se. Chybovat je přece lidské, ale rozhodně ne trapné.

Zdroj: názory autora, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat