Na ztrátu libida jděte důmyslně

Kdysi to pro vás byla ta nejdůležitější věc na světě. Dnes ale dokonce ani muži tak často na sex nemyslí. Ztráta libida je téma, o kterém se raději mlčí. Je na čase tabu prolomit.

Když je vztah čerstvý, sotva ze sebe můžete sundat ruce. V dlouhodobých vztazích je vášeň ale spíše v úsporném režimu. Chuť na sex se ztrácí a pohodlný gauč a televizi zní najednou mnohem přitažlivěji. Odkud se nechuť bere? A proč je tak těžké o tom mluvit?

Promluvme si o ztrátě libida

Postihuje to mnohem více párů, než byste si mysleli. Sexuální nechutenství je problémem především v dlouhodobých vztazích. Mnoho z nich se stydí o tom mluvit. Často ze strachu, aby nezranili partnera. Což je ale chyba, protože právě v otevřenosti spočívá řešení problému.

Jen problém žen?

Že muži chtějí pořád a ženy nemají chuť, je klišé, které už dávno bylo zbořeno. Protože i muži musí během dlouhodobého vztahu bojovat se sexuálním nechutenstvím. Jsem tedy všichni na jedné lodi. Navíc snížení sexuální činnosti nemá s kvalitou vztahu nic společného. I ve šťastném a stabilním vztahu může docházet k „klidným“ fázím. To ještě není žádný důvod k panice. A ani stud není na místě, protože jen ten, kdo o problému mluví, může ho vyřešit. Je proto nejvyšší čas zbořit tabu!

V zásadě platí, že pokud je nechuť jen dočasná, je příčina často známá. Zatímco při dlouhodobé ztrátě (týdny nebo měsíce), jsou důvodem nejspíše tělesné, psychické nebo emoční důvody. Pak je v případě potřeby vhodné navštívit pro pomoc odborníka.

Pomozte sexu zase na nohy

Bohužel neexistuje žádný patent, jak ztrátě libida zabránit, ale za zkoušku rozhodně stojí například relaxační techniky (meditace nebo jóga), sport a vůbec více zařadit více pohybu do všedního dne a neuškodí i změna stravování. Tím snížíte stres, postaráte se o dobrou náladu a lepší pocit. Všechny důležité faktory pro sexuální chuť totiž začínají v hlavě a stres a napětí jsou jako jed.

Zdroj: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat