Jeho obličej prozradí jeho erotické plány

Přístroj, který by poznal, co potenciální partner chce, by nejen ušetřil spoustu nervů, ale také času. A co když vám řekneme, že to poznat jde!

Kdo by to neznal? Občas jdete na rande s někým, o kterém už nějak intuitivně tušíte, co je to za člověka. Jestli si chce jen trochu užít nebo je to někdo, kdo skutečně hledá dlouhodobý vztah. To, co ale nazýváme „pocit v břiše“ je vlastně trochu víc než jenom „příjemné šimrání“ nebo „zvláštní pocit“.

Ženy vědí

Australští vědci Antar a Stephen se ptali, jestli z tváře člověka dokážeme poznat, jestli půjde o „rychlovku“ nebo dlouhodobý vztah. Aby to zjistili, požádali 123 účastníků a účastnic, aby sami sebe ohodnotili. Následně jejich fotografie rozdaly opačnému pohlaví s dotazníkem, jaké úmysly osoba na fotografii má. A výsledek? Ženy mají opravdu lepší odhad na muže, kteří mají jen málo problémů se sexem na jednu noc (1).

Pokud má váš protějšek zájem spíše o neformální sex, poznáte podle jistých obličejových znaků – podlouhlý obličej, vysoké čelo, výrazné lícní kosti, dlouhý nos a velké oči. Obráceně ovšem takzvaná sociosexualita nefunguje úplně spolehlivě (1).

Podle nosa….

… kosa bohužel nepoznáte. Nebo o tom, jak vhodný je na randění. Protože studie nezohlednila ani mimiku nebo gesta a samozřejmě ani osobní hodnoty a zkušenosti člověka. A to všechno jsou důležité indikátory, které nakonec rozhodnou pro nebo proti. A ty zjistíme nejlépe – studii navzdory – pouze z osobního rozhovoru.

Zdroj: názory autora, (1) sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S109051382100012X







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat