Sexu v mezinárodních vodách nahrává pocit svolnosti

Sexy opálený cizinec vás na dovolené, kterou trávíte s kamarádkou, svádí již od prvního dne. Podlehnete, vždyť váš současný partner se nemusí vůbec nic dozvědět, je tak daleko! Navzdory tomu, že vás neužírá černé svědomí, stejně patříte mezi nevěrníky. Aspoň tohle si myslí většina lidí!

Bylo jí 38 let, když vyrazila na výletní plavbu lodí kdesi u břehů Jaderského moře. Tahle „hříšnice“, říkejme jí třeba Markéta, původně neměla v plánu zajít dál než za hranice flirtování, ovšem jakmile se k ní a jejím dvěma přítelkyním připojila parta sympatických cizinců, karty se začaly obracet.

Po drinku s číslem 846 Markéta usedla na klín největšího hezouna skupiny a zanedlouho s ním zmizela bůhví kam. Po půl hodině, rozcuchaná a rozesmátá, na toaletách přiznala, že měla svůj první prázdninový sex. „Ale pšt, před mým Martinem ani slovo, jsem v mezinárodních vodách, sexuálně volná a svolná!“ A není sama, kdo se z dovolené vrací s tajemstvím.

Co oči nevidí, to srdce nebolí?

Podle studie jisté přepravní společnosti se jeden z pěti lidí přiznává, že se na palubě lodi (či dovolené obecně) bezprizorně oddává dovolenkovému sexu (1), i když doma na něj čeká partner. Tito zadaní jsou si většinou vědomi, že podvádění je podvádění. Hrstka ovšem uvádí, že se to nepočítá, zvlášť pokud jste v jiném časovém pásmu. Nevěra se zkrátka dostala do našich zvyků i každodenního života, inspiruje literaturu, film i divadlo. Pokud jde o to, co nevěrou je a co není, odpověď je v každém vztahu jiná.

Nevinnost polibku? Sporná!

Pochopitelně, že záleží na hranicích, které si lidé určí, nicméně i „pouhé“ líbání může být prohřeškem číslo jedna. Sexuální nevěru totiž vědci (2) definovali jako „výskyt sexuálního styku s třetí stranou“, který porušuje základní pravidla stanovená párem (například mazlení, líbání, orální, vaginální či anální sex).

Turisté jako přenašeči nemocí

Zvýšené cestování do zahraničí zároveň má významný dopad na výskyt a prevalenci sexuálně přenosných infekcí. Studie prokazují, že turisté, kteří se dobrovolně účastní pohlavního styku, jsou nejen vysoce náchylní nakazit se pohlavně přenosnými chorobami (3), ale mohou zanést infekce do dříve nepostižených částí světa.

Bez ohledu na morálku, při sexu s neznámým člověkem vždy používejte ochranu jak před těhotenstvím, tak i sexuálně přenosnými chorobami. Mezi ty nejčastější patří syfilis, kapavka, chlamydiová infekce, trichomoniáza, infekce HPV, genitální herpes, infekce HIV a virová hepatitida typu B. O tyhle suvenýry jistě nestojíte, ať už žijete ve vztahu, nebo jste single.

Zdroje: (1) www.cruise.co.uk/bulletin/1-in-5-people-admit-to-cheating-on-a-cruise/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25059413/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15356817/, názory dotázaných






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat