Intimita v dlouhodobém vztahu

Před novým partnerem se líčíte, když jdete spát, zavíráte dveře na toaletu, věčně se voníte, kontrolujete své vlasy i oblečení. Zamilovanost jakožto poblouznění mysli s lidskou psychikou dělá divy. Ale nic netrvá věčně! Které intimnosti přestanou mít váhu, pokud spolu začnete žít?

V prvních dnech se od sebe nemůže odtrhnout, solíte si kávu, přislazujete polévku. Vaše mysl je nesoustředěná, vztah mezi vámi se vyvíjí víc než dobře. Za pár měsíců kývnete na společné bydlení a začnete budovat hnízdečko lásky. Partnerství má konkrétní obrysy, stává se víc všední a některým věcem už nepřikládáte takovou váhu jako dřív. Které to jsou a jak se zub času podepisuje na dění v ložnici?

Sexuální pauzy

Nezáleží na tom, jestli jednu noc nemáte ten nejlepší sex – nebo dokonce pár nocí. Váš vztah není postavený na intimních dobrodružstvích, ale důležitějších věcech, třeba důvěře, navíc si sexuální absenci dokážete vynahradit. Klidně si plán na sexuální setkání zapíšete do kalendáře a neděláte z toho vědu. Z různých výzkumů vyplývá, že páry jsou spokojené, když mají sex třeba jen jednou až třikrát měsíčně. Hlavně když je dokáže uspokojit. Častější frekvence štěstí nezaručuje.

Uvolňující předehra

Svíčky, film, víno, lehké občerstvení, intimita. Možná tak ze začátku vztahu! S náročnou prací a posléze i dětmi už si na nějakou zdlouhavou předehru nehrajete, využíváte každé volné chvilky, kdy je na sex aspoň malý prostor. To znamená, že necháte ratolesti dívat se v obýváku na pohádku, zatímco si odskočíte do ložnice. Předem radši nic neorganizujete, ale jste víc spontánní a kreativní.

Sebeovládání

Už se nehlídáte a na nic si nehrajete. Nesvlékáte svoje oblečení jen tehdy, když zatoužíte po sexu, ale klidně se před partnerem procházíte nahá – z koupelny do obýváku. Na umyvadle necháte krabičku s menstruačními tampony, před protějškem si zajdete na toaletu a jemu zase odpustíte, když si před vámi upšoukne. Vítejte v manželství!

Megalomanské sexuální výkony

Vaše empatie je větší, stejně jako tolerance a chuť partnera pochopit. Je unavený, po sexu prostě usnul, to se stává. Taky ho poslední dobou zlobí problémy s erekcí. Dřív by bylo snadné vyhodnotit, že ho třeba nepřitahujete, nyní, když znáte jeho návyky, víte, že se potýká s pracovním stresem, a taky bere antidepresiva, jež snižují jeho touhu. Nevnímáte ho jen jako sexuální symbol, ale člověka – parťáka pro život. To, že někdy selže, stejně jako vy, je pochopitelné a normální.

Zdroj: Názor autora, birdie.com, veryvellmind.com, psychology.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat