Překročením padesátky začnou muži prahnout po podvádění

Proč muži kolem padesátky podvádějí? Proč najednou chtějí uběhnout maraton nebo obeplout svět? Protože mají pocit, že stojí před propastí…

Je jedno, jestli muži nebo ženy – pro většinu lidí patří kromě puberty fáze zhruba v polovině života k těm nejsložitějším. U žen je to menopauza, u mužů krize středního věku, do které najednou spadnou… Nespokojenost, přání změnit sebe nebo svůj dosavadní život, strach ze stáří – všechno, co z mládí neznáme, je pro nás najednou strašně důležité.

Stejně jako u žen hraje u mužů velkou roli nejen fyzická, ale i psychická změna. Mění se hormonální rovnováha, začíná tělesný úpadek (promiňte, ale je to tak), děti dospívají – a pohled na život.

Někteří muži si tím projdou dříve, jiní později. Pro některé je to jednodušší, při jiné zase těžší, ale prakticky pro každého muže platí, že mezi 35. a 50. rokem přichází známá krize středního věku. A samozřejmě i pro jeho partnerku.

Jak poznat, že váš muž prochází krizí středního věku?

Žádná chuť na sex

Dříve se vás nemohl nabažit a většinou byl na vrcholu i dříve než vy? Ale najednou spolu jen spíte místo „spíte“? Žádný strach, pravděpodobně to nemá nic společného s vámi – pro muže v krizi je sexuální nechutenství nebo snížená chuť velmi typická.

Změny nálad

Jednou je nabitý energií a podnikal by vysokohorské túry a najednou je v depresi a bez nálady na cokoli? Typický muž v krizi středního věku! Určitou měrou to souvisí s hormonální změnou, proto pro něj není snadné udržet svoji psychickou rovnováhu.

Makeover aneb Změna vizáže

Obléká si koženou bundu nebo si nechává narůst vousy? Klasika! Mnoho mužů má v této životní fázi potřebu změnit svůj vzhled. Většina si potřebuje něco dokázat nebo se znovu najít a nový styl nebo nový vzhled je ta nejsnazší cesta…

Nové koníčky

Lezení, skok padákem nebo klasická motorka – muži v krizi středního věku si často hledají nové koníčky a vyzkoušejí přitom všechno možné. A obzvlášť oblíbené jsou aktivity s extra silným adrenalinem. Možná, aby si vykompenzovali chybějící testosteron…

Změna tradic

Zpochybňuje vaše partnerské tradice a rutina, na které doteď doslova bazíroval, se mu zdá najednou úplně příšerná? Nebo chce dát výpověď a začít někde odznova? No i tím si budete muset projít. Muži v krizi totiž začnou přemýšlet, pochybovat a rozumovat a někteří dojdou k tomu, že v životě potřebují změnit víc než jen svůj vzhled.

Touha cestovat

Zatímco jste 30 let spolu byli nejdál v Chorvatsku, chce najednou projet celý svět? No nedivte se. Při dosažení poloviny života je mužům najednou jasné, že jejich čas na zemi je omezený a že cestu kolem světa nemůže odkládat donekonečna.

Nevěra

A nakonec i nevěra patří k typickým příznakům krize středního věku. Ale rozhodně to není omluva! Protože to v posteli jde najednou ztěžka, cítí se mnozí méně muži a jejich sebevědomí bere za své. Boj o sebevědomí nemohou svádět před námi, protože stále věří, že pro nás musí být pevní jako skála v moři. Takže se rozhodnou svoje sebevědomí pozvednout u jiných žen.

Zdroj: názory autora, https://bestlifeonline.com/age-men-cheat/, https://www.considerable.com/life/marriage/infidelity-older-couples/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat