Odmítnutí v posteli může dost zabolet

Nechce s vámi spát? Možná je jen unavený. Anebo bojuje s depresí, erektilní dysfunkcí a nedostatkem sebeúcty, která má co dělat s profesními (ne)úspěchy. Jak mu vyjádřit podporu a celou situaci ustát?

Vy máte náladu na intimní laškování, partner je však vůči vašim rozverným signálům naprosto imunní. A ke všemu se tváří, že jdou mimo něj! Ano, je to frustrující studená sprcha. Ale rozhodně to nemusí znamenat, že se mu už nelíbíte a přestal vás milovat. Co když to s vámi nemá vůbec nic společného? Stát za tím totiž mohou i tyto důvody. Budete je brát jako polehčující okolnost?

Deprese se těžko přiznává

„Klinická deprese je jedním z největších zabijáků mužské sexuální touhy, jež postihuje všechny věkové kategorie. Je nutné si uvědomit, že jde o psychickou nemoc, nikoli charakterovou slabost. Klíčem je zde vyhledání odborné pomoci a hlavně trpělivost, bez které se uzdravení neobejde,“ upozorňuje kanadský sexuální terapeut a rodinný poradce David McKenzie. Co dalšího před prahem ložnice možná dává stopku?

Potíže s nádobíčkem

„Erektilní dysfunkce i předčasná ejakulace patří mezi naprosto běžné problémy. Dají se ale léčit,“ uklidňuje výše zmíněný sexuolog. „Pokud příslušníci silnějšího pohlaví zažívají tato pro ně zdrcující úskalí, často se svých partnerek straní, neboť je nechtějí vystavit zklamání a sebe zase nepříjemným výčitkám,“ doplňuje odborník. „Ženy by v takových situacích měly dát jasně najevo, že z toho nedělají zbytečné drama a mají o milování stále zájem, i když může být problematičtější. Důležité je vyjádření podpory,“ upozorňuje David McKenzie.

Stres a pracovní vypětí

Chodí vaše drahá polovička z práce vystresovaná, načež nepřítomně bloumá po domě? Pak je vysvětlení sexuální zdrženlivosti na světě. „Stres spojený s vykonáváním zaměstnání si vždycky vybere svou daň. A zvláště u jedinců, pro které je profesní úspěch měřítkem vlastní sebeúcty. Zeptejte se svého muže, zda pro něj v tomto náročném období můžete něco udělat. Když pocítí vaši empatickou účast, odlehčí to napětí,“ domnívá se uvedený terapeut.

Zdroje: thehealthy.com, healthline.com, davidmckenzie.ca







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat