Ujetý fetiš ničí partnerský vztah

Za sexuálního fetišistu se považuje ten, kdo uctívá nějaký předmět nebo část lidského těla, třeba ňadra nebo zadek. Může vztah, ve kterém je jeden z partnerů takhle „ujetý“, fungovat?

Původ slova fetiš pochází z portugalského výrazu fetico, který označuje zájem o objekt s erotickým významem. Druhy fetišismu jsou různé, člověk si může ujíždět na podprsenkách, použitých kalhotkách i menstruačních vložkách. Častější je však zvýšená záliba kupříkladu o černé punčochy, kožené obleky nebo latex. Právě něco takového pozorujete u svého partnera? Pak vás čeká vymezení hranic. Máte jasno v tom, kam až jeho chování může zajít?

Rozchod na obzoru. Nebo taky ne

Lidé se sexuologů často ptají, zda je jejich vztah odsouzen k zániku, pokud jeden z dvojice tíhne k něčemu, co tomu druhému přijde absurdní, bizarní nebo rovnou nechutné. Zda konkrétně fetiš milenecké a partnerské spojení ukončí, zcela závisí na ochotě dvojice prozkoumat, jak moc je pro danou osobu či pár důležitý. Ono ani tak nejde o fetiš samotný, ale spíš o ochotu komunikovat a popřípadě přizpůsobit dění v ložnici tak, aby vyhovovalo oběma stranám.

Za prvé, to, že se vám partner svěří se svými touhami a přáními, které s vámi chce sdílet, je přirozené a žádoucí.  Za druhé, vždy existuje možnost, že se dohodnete. Ale nepředbíhejme. Všechno to vyžaduje ochotu a odvážnost.

Nemá cenu předstírat

Jste schopni si spolu sednout, přiznat barvu a otevřeně probrat, co pro vás je či není přípustné? Pak jste na dobré cestě k tomu, že vy sice na latexové masce nevidíte nic zázračného, nicméně uzavřete dohodu, že jednou měsíčně (frekvenci si zvolte dle libosti) přistoupíte na hru a na pár minut ji začleníte do svého milostného repertoáru. Pokud se ukáže, že je váš odpor nepřekonatelný, tedy společná řeč nepřipadá v úvahu, je ten správný čas na přehodnocení celého vztahu.

Ale když já chci

Stejné je to i v případě, kdy vás protějšek k něčemu vyloženě nutí – proti vaší vůli. Pak není hlavním problémem fetiš, ale spíš milencův přístup k celé situaci. Obecně se ale nedoporučuje hned a striktně nové sexuální návrhy sexuálního partnera odmítat.

Spousta lidí, kteří jsou romanticky založení, postupem času mohou zjistit, že jim trocha nezvyklé rebelie a vybočení ze stereotypu vlastně vyhovuje. Objevují tak své skryté touhy, o nichž v minulosti neměli ani tušení. Třeba k nim patříte i vy. Hlavně nestrkejte hlavu do písku a mluvte. Kde není komunikace, není nic. Řešením je také náhled někoho zvenčí: sexuologa, psychoterapeuta, kouče partnerských vztahů, který pomáhá v definování hranic. Máte-li pochybnosti, využijte jeho zkušeností.

Zdroje: wikipedia.org, missgigiengle.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat