Odhalení nevěrníka na první dobrou

Lze poznat člověka, který je nevěrný? Které vlastnosti jsou pro ně charakteristické? A jak dopadl průzkum?

Ať už je člověk nevěrný nebo ne, nikdy nebudeme schopni předem s jistotou říct, kdo je toho schopen a kdo ne. Jakmile se to stane, můžeme si zpětně některé věci domýšlet – například rodinnou „historii“, jeho nebo její charakter, situaci ve vztahu a další, ale faktem je, že lidské chování není předvídatelné.

Existuje však řada průzkumů, které nám poskytují statistické a někdy i poměrně pikantní informace o nevěrných lidech – které profesní skupiny mají poměr častěji nebo kde je nevěra nejčastější. A z nich můžeme odvodit následující typické znaky:

Extrovert

V průzkumu z roku 2021, který provedl seznamovací portál Ashley Madison, se 59 procent z 2100 nevěrných ohodnotila jako extroverti. To možná není až tak překvapivé – introverti většinou dobíjejí baterky o samotě a aféra pro ně je spíše komplikace než potěšení. 

Prvorozený

Ve stejném průzkumu se také ukázalo, že 39 procent z tázaných byli nejstarší ze sourozenců, 29 procent benjamínci a 24 procent prostřední děti. Pouze 8 procent účastníků průzkumu byli jedináčci.

Nízká sebekontrola

Studie z Univerzity v Karolíně, publikovaná v časopise Journal of Family Psychology v roce 2020, naznačuje, že podvádějící lidé nejen hůře odolávají sexuálnímu pokušení, ale mají i obecně nízkou úroveň sebeovládání. Ať už je to důsledek čehokoli, zdá se, že sebeovládání je charakteristikou, která je s naším životem spjata více, než bychom předpokládali.

Vedoucí pozice

Podle Ashley-Madison zastává většina nevěrníků manažerskou pozici – 13 procent se prezentuje jako manažer, 7 procent jako generální ředitel.

Charakteristické rysy obličeje

V rámci australské studie publikované v roce 2019 v časopise Royal Society Open Science vědci zjistili, že podvádějící muži mají obvykle výrazné tvary a rysy obličeje – silné čelisti, nápadná oblast obočí nebo úzké rty. U žen vědci žádnou významnou shodu nenašli.

Zdroj: názory autora, https://www.ashleymadison.com/, Užívání si sladkých chvil: Zvyšuje motivace přístupu směrem nahoru reaktivitu na pozitivní interpersonální procesy? - PsycNET (apa.org), Unravelling the gender productivity gap in science: a meta-analytical review | Royal Society Open Science (royalsocietypublishing.org), Prestige and dominance-based hierarchies exist in naturally occurring human groups, but are unrelated to task-specific knowledge | Royal Society Open Science (royalsocietypublishing.org)







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat