V dlouhodobém vztahu ustupuje milostný život do pozadí

Sex je jednou z forem komunikace mezi partnery, proto je pro funkčnost vztahu důležitý. Spousta jedinců, ale i párů, jeho roli podceňuje, i když třeba ne vlastní vinou. S jakými výzvami se současné milenecké dvojice musí vypořádat? Tyhle důvody mohou za to, že sexu je čím dál méně!

Stmeluje, posiluje pouto mezi partnery, zmírňuje stres a poskytuje další zdravotní benefity. Bez sexu je zkrátka život neúplný a komplikovaný. Bohužel, některé situace a stavy si s aktivním milostným životem nerozumí. V čem možná i vy děláte chyby?

Absence pohybu

Podle Českého statistického úřadu obezita ohrožuje 18,5 % Čechů, z toho téměř 20 % mužů a 18 % žen. Mírnou nadváhou pak trpí 47 % mužů a 33 % žen. Průměrná hodnota BMI (indexu tělesné hmotnosti) obyvatel České republiky již dosáhla 25,2, což je těsně nad horní hranicí normální zdravé váhy. Každé kilo navíc přispívá ke zdravotním problémům, nehledě na to, že snižuje vlastní spokojenost, vnímání sebe sama a atraktivitu těla. S tím souvisí i stud, líné libido a odmítání návrhů na milování.

Rada: Spolupracujte se svým partnerem a dohodněte se, jak můžete trávit volný čas u pohybových aktivit. Nechte si sestavit jídelníček, kupte permanentku do fitcentra, choďte ven, věnujte se joggingu. V případě nouze se obraťte na motivačního kouče a upravte své priority.

Péče o děti

Příchod nového člena do rodiny je velmi emotivní. Děti jsou požehnáním a radostí, ale také povinností a starostí. Časová náročnost rodičovství vede k tomu, že ten, kdo se o dítě stará víc, obvykle matka, se na konci dne cítí vyčerpaně. V důsledku toho se sex často dostává do pozadí, sexuální život páru se mění.

Rada: Děti dávejte spát ve stejnou hodinu a mezi rodičovskými a milostnými povinnostmi si dopřejte čas na relaxaci. Napusťte horkou vanu, jděte se projít, pusťte si meditační hudbu. V případě potřeby děti posaďte k pohádkám a vyhraďte si chvilku jen pro sebe. Mimochodem, ve své ložnici se můžete zamknout, což není nic proti ničemu. Pokud vás děti vyruší, objasněte jim, že se maminka a tatínek mají rádi, a proto potřebují být pár minut spolu – o samotě.

Nedostatek spánku

Statiky ukazují, že nový rodič ztrácí téměř dvě hodiny spánku každou noc – po dobu prvního roku po narození dítěte (1). Tělo tedy jede na rezervy, ale nejen kvůli rodině, ale i práci. Mezinárodní průzkum Paylabu, platformy, která se zabývá průzkumem mezd, odhalil, že z 11 tisíc českých zaměstnanců jich přibližně 18 procent spí denně méně než šest hodin. Únava pro touhu taky není přínosem.

Rada: Dvě hodiny před ulehnutím do postele vypněte mobily, tablety a počítače, dopřejte si uklidňující čaj (nebo si vytvořte nějaký svůj vlastní noční rituál), nepijte kávu, nejezte ostrá, tučná a smažená jídla, která zatěžují trávení. Pokud možno se vyvarujte alkoholu.

Zdroje: (1) https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/baby-sleeping-child-new-parents-night-newborn-parenting-sleep-pattern-a8406536.html, czso.cz, allprodad.com, wikipedia.org







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat