Při nevěře nejde vždy jen o sex

Jak podle vás vypadá nevěra? Souvisí jen s pohlavním stykem, nebo je na hraně i posílání zpráv se zavádějícím obsahem? Kde má podvádění vlastně hranice?

Že nevěra dokáže pohřbít i zdravý a prosperující vztah, to si myslí i potvrdí převážná většina lidí. Co se však týká její přesné definice, názory se hodně rozcházejí. Ono totiž nemusí jít vždycky jenom o sex! Tak o co tedy?

Aktivní profil na seznamce rozbliká výstražné kontrolky

Možná jste se kdysi nechali vyhecovat přáteli a založili si profil, což vám v časech single samoty přišlo jako dobrý nápad. Pak se na vás vztahové štěstí konečně usmálo, ovšem registraci jste si pro všechny případy ponechali. Koneckonců, mohla by se přece ještě hodit, že? A to je přesně ono. Jestli se v tom poznáváte, podvádíte. Udržování profilu na seznamce spadá do kategorie nevěry na emocionální úrovni. Vypovídá to o tom, že se ve svém primárním svazku necítíte dostatečně sebejistě. Také potřebujete zvýšit své sázky a nechat si otevřené všechny možnosti. Nejenže je to chamtivé, uráží to celý váš vztah i jeho hodnoty (1).

Moc myšlenek, moc problémů

Sex je v partnerském spojení důležitý, o čemž není pochyb. Jenže! Ono spojení, nebo alespoň jeho základní obrysy, může nastat i bez sebemenšího doteku. Jak to chápat? Pokud často myslíte na jinou osobu a chcete s ní hovořit pokaždé, když protějšek není poblíž, je to problém. Možná u ní hledáte podporu, když jste naštvaní nebo vystresovaní, možná je pro vás zdrojem motivace. V obou případech to ale znamená, že máte citový vztah s někým třetím. A to je nevěra. Se zavádějícím kontaktem souvisejí i následující řádky (1).

Zprávy založené na flirtu

Že o sex ani tak moc nejde, to potvrzuje i fakt, že podvádění může začínat u psaní zpráv. Ovšem ne jen tak ledajakých. Koketní konverzace bývají jako hodně tenký led. Nejsou založené na intimních potřebách, ale na silné touze být žádoucí a oceňovaný. Proč byste ale tohle měli hledat u jiného člověka (1).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5709195/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat