Hranice přiškrcování při milostných hrátkách

Patří to do postele? Kontroverzní škrcení při milování patří k technikám, které mají své příznivce i odpůrce. Co všechno je nutné absolvovat, když se rozhodnete zažít ten pocit bezmoci i intenzivního vzrušení?

Pokud jste v poslední době s partnerem sledovali porno, pravděpodobně jste se setkali s bizarní sexuální praktikou, která zvedá ze židle nejednoho lékaře. Jedná se o to, že jeden z partnerů, ve většině případů muž, přiškrcuje svoji milenku, tedy drží ji pod krkem a zamezuje přísunu kyslíku. Primární cíle tohoto chování jsou přitom dva.

Odevzdání se plus silnější orgasmus

Jde o zdůraznění dominance a podřízenosti, ale taky silnější orgasmus, pokud všechno proběhne bez komplikací. Při přidušování totiž dochází k odkrvování mozku, čímž se vyvrcholení stává intenzivnější. Mnoho lidí právě tahle informace povzbuzuje a inspiruje (2). Co když s podobným nápadem přijde i váš partner, jak se zachováte?

Věci, bez kterých se o škrcení ani nepokoušejte

Je důležité si uvědomit, že dušení při sexu je extrémně nebezpečné a o reálných rizicích není pochyb. S tolika tvrdým pornem, které dušení prezentuje, je snadné myslet si, že se jedná o neškodnou zábavu. Ono je to ale přesně obráceně. Za prvé, musíte mít partnera, kterému bezmezně důvěřujete, za druhé je nutné k této praktice poskytnout výhradní souhlas, za třetí bývá v rámci vás obou důležité domluvit si s milencem signál, jež mu dá najevo, že již nemá v aktivitě pokračovat (opakované poklepání na rameno postačí). Ačkoli se to nezdá, všechny tyhle tři položky jsou nesmírně důležité (2).

Ze studie z roku 2019, kterou provedla Debby Herbenick, profesorka a sexuální výzkumnice z americké Indianské univerzity, vzešlo, že se 23 respondentek z celkem 347 oslovených při sexu cítí vyděšeně, protože se je jejich partner nečekaně pokusil udusit (1).

Nehoda není náhoda

Podle statistik na tuto praktiku ve světě ročně zemře až 500 lidí (3), a leckdo k tomu ani nepotřebuje druhou osobu. Jistě si pamatujete na kauzu amerického herce Davida Carradina (†72), který se našel mrtvý v hotelovém pokoji. Kolem krku měl ovázaný provázek, stejně jako okolo penisu. Podle ředitelky Ústředního institutu soudních věd (CIFS) a zároveň patoložky Porntip Rojanasunan se herec zřejmě pokoušel o autoerotickou asphyxii, kdy člověk dosahuje orgasmu díky přiškrcování nebo přidušení. Opatrnosti tedy nikdy není nazbyt.

Čím ideálně začít?

V případě, že přidušování budete chtít zkusit, prostudujte si anatomii krku a vymyslete způsob, jakým se vás partner má dotýkat. Pak si škrcení zkuste nanečisto. Omezování proudění vzduchu by nemělo být agresivní a násilné, zároveň by se milenec měl vyhýbat přední části krku (to je ta s Adamovým jablkem). Zatlačení na tuto oblast je velmi nepříjemné. Vždy musí aktivní – dominantní partner věnovat pozornost tomu, jak ten submisivní reaguje. Pakliže všechny vyjmenované podmínky splňujete, můžete prostřednictvím pevnějšího stisku prstů svůj milostný život okořenit. Půjdete do toho?

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30946623/, (2) názory autora, (3) www.abcnews.go.com/Health/story?id=7764618&page=1, www.wikipedia.org






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29
30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat