Sex během menstruace není tabu

Máte chuť na sex, ale spolu s ní se dostavila i menstruace. Vadí to něčemu? Ani trochu! Když si s partnerem trochu vyhodíte z kopýtka, vyzrajete nad bolestí v podbřišku okamžitě. A dost možná vám perioda skončí mnohem dříve.

Že když máte menstruaci, musí váš sexuální život ustoupit do pozadí? Proč vlastně? Naopak. Periodické milování přichází se svým vlastním seznamem výzev a předností. Vyhodíte si předsudky z hlavy i kalhotek?

Není třeba dělat zbytečné drama

Lidé se toho obávají, ale je to naprosto v pořádku. Z lékařského hlediska není na pohlavním styku během menstruace vůbec nic špatného. Ale i v těchto červených dnech je nutné myslet na riziko otěhotnění. Není to příliš obvyklé, ale technicky vzato je to možné. Při jakémkoli nechráněném styku v podstatě házíte kostkami osudu. Chcete-li zabránit početí, nepodceňujte antikoncepci. Důležité je hlavně načasování. Prožíváte-li sex na konci cyklu, spermie vašeho partnera ve vás mohou být aktivní po dobu pěti dnů, proto se otěhotnění nedá vyloučit (1). Když už je jasno o pravidlech „bezpečnosti práce”, pojďme se podívat na výhody vášně během periody. Tyto vážně stojí za to!

Wow! Přestalo mě bolet břicho!

Bolesti v podbřišku? Při menstruaci běžný jev. Co úlevná náprava? Nemusíte ji hledat jen v šuplíku s farmaceutickými medikamenty, spása se dá nalézt i v posteli. K menstruačním křečím dochází v důsledku toho, že se vaše děloha stahuje, aby se zbavila výstelky. Pokud docílíte orgasmu, svaly v děloze se nevyhnutelně uvolní také, proto se sníží i intenzita křečí (2). Za jistých okolností může sex menstruační cyklus urychlit, což se hodí. A co víc – při periodě má řada žen větší chuť na erotické hrátky, proto při styku registrují extra potěšení.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565670/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19350441/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat