Originální znalosti ve světě sexu

Co udělá nedostatek sexu s penisem? Měli byste mít při sexu ponožky? Objevte deset úžasných a zábavných faktů o sexu – pro ten nejlepší sex svého života!

Existuje spousta úžasných a zajímavých sexuálních faktů. A jsou dobré nejen jako originální znalosti, ale mohou také pomoci se zdravím.

Sexuální fakta: Jak vás sex udržuje zdravé

Například vědci z Wilkes University v Pensylvánii prokázali (1), že sex posiluje imunitní systém. Konkrétně se vědcům podařilo prokázat, že studenti, kteří měli sex jednou nebo dvakrát týdně, měli v krvi více protilátek proti bakteriím a virům než sexuálně neaktivní subjekty.

Která další sexuální fakta vás pobaví a zároveň pomůžou udělat váš vlastní milostný život ještě krásnějším a uspokojujícím?

Teplo vás nažhaví

20 až 25 stupňů – to je optimální pokojová teplota pro dobrý sex. Cokoli pod nebo nad zábavě v posteli škodí. Studie (2) ukazují, že hladina mužského testosteronu výrazně klesá již při 16 stupních. Příjemné teplo zvyšuje produkci spermatu u mužů, stejně jako libido a plodnost u žen.

Ponožky jsou sexy

Ponožky si při sexu rozhodně nechte nasazené – horko zvyšuje pravděpodobnost orgasmu u obou pohlaví. A nejen to: Studie (3) prokázaly, že ponožky jsou obecně pro zdraví důležité – snižují riziko křečí a zabraňují nachlazení.

Dobrý sex, dobrý spánek

Během orgasmu lidské tělo uvolňuje hormon prolaktin. Látka působí jako přírodní sedativum, které nás uvolňuje a unavuje. Prolaktin je z velké části zodpovědný za to, že tolik lidí dokáže po sexu dobře usnout. To mimochodem platí pro obě pohlaví. Muži z něj však těží častěji než ženy, protože častěji dosahují vrcholu (4).

Častý sex prodlouží život

Sex prodlužuje život: to je výsledek americké studie (5). Zjistilo se, že muži, kteří mají orgasmus více než dvakrát týdně, mají delší očekávanou délku života než ti, kteří mají orgasmus méně než jednou za měsíc. Studie nezkoumala, jak je to u žen – ale vědci předpokládají, že sex má stejně pozitivní vliv na délku života u žen.

Sexem proti stresu

Když jsme ve stresu, hladina hormonu kortizolu v krvi stoupá – to brzdí sexuální touhu u obou pohlaví. Rozdíl je, že účinek stresu nastupuje dříve a silněji u žen než u mužů. Zatímco ženy nemají chuť ani při mírném stresu, mužský organismus má v tomto stavu stále „kapacitu“ na sexuální podněty. Ty zvyšují hladinu testosteronu, což muže uvolňuje a zvyšuje jeho chuť na sex. Takže sex je vlastně dobrý způsob relaxace pro muže, ale ne pro ženy (6).

Sex prospívá ženskému srdci

Sex je dobrý pro srdce a krevní oběh, zvyšuje srdeční frekvenci a udržuje hormonální rovnováhu. Sex je tedy zdravý i ve stáří – ale pouze pro ženy! Studie (6) zveřejněná v roce 2016 došla k závěru, že plnohodnotný milostný život zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění u mužů, zatímco u žen snižuje riziko vysokého krevního tlaku a srdečních chorob.

Nedostatek sexu zmenšuje penis

Studie (7) ukazují, že muži skutečně trpí nedostatkem sexu – způsobuje to zmenšení jejich penisu. Navíc lidé, kteří mají sexu málo nebo vůbec žádný, časem ztrácejí o sex zájem. Protože pohlavní hormony – jako je třeba testosteron – jsou produkovány v menším množství, pokud se nepoužívají.

Sexuální dieta

Bylo prokázáno (8), že dieta snižuje chuť na sex. Důvodem je nedostatek živin. Čím méně toho naše tělo dostává, tím více stresových hormonů vyplavuje – a to jsou opravdoví zabijáci rozkoše, zvláště u žen.

Sex omlazuje

Skotská studie (9) ukázala, že lidé, kteří mají sex alespoň čtyřikrát týdně, vypadají o sedm až dvanáct let mladší. Pravidelný sex podporuje uvolňování hormonů – jako je testosteron a estrogen – které udržují tělo mladistvé a vitální. Estrogen je také známý tím, že dělá pokožku jemnější a vlasy lesklejší.

Sex jako nebezpečný sport?

Podle průzkumu (10) britské společnosti zabývající se recyklací telefonů téměř každý zažil během sexu nehodu, větší či menší. Obzvláště časté jsou odřeniny, modřiny a zlomeniny kostí. Poslední jmenované je dokonce sedmým nejčastějším důvodem zranění při pohlavním styku. Kromě ublížení na zdraví jde také o velké škody na majetku. Přibližně 30 procent párů již při sexu zničilo nábytek, čímž posílilo domácí ekonomiku – protože jen ve Velké Británii se škody na majetku způsobené sexem odhadují na 500 milionů eur ročně.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8446874/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5031462/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5921564/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507829/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4708348/, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3786754/, (7) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5027992/, 8) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20404829/, (9) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5235964/, (10) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23588912/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat