Osamocená vagina bez sexu

Co se stane s vaší vaginou, když jste dlouho neměli pohlavní styk.

Zejména v dlouhodobých vztazích má stále více párů málo, nebo dokonce vůbec žádný sex (1). Ale i někteří nezadaní se vědomě vyhýbají známostem na jednu noc a krátkým vztahům založených na sexu. Řekneme vám, jak nedostatek intimity ovlivňuje vaši vaginu.

Suchá vagina

Když přestanete mít sex, některé věci se ve vašem těle změní. Přerušení sexu má následky. Přestože tělo nadále produkuje hormony, jako je estrogen, nedostatek sexu nezůstane bez povšimnutí. Může se stát, že vaše pochva bude sušší. To může být velmi nepříjemné. Co proti tomu pomáhá? Pečující přípravky speciálně pro intimní zónu. A občasná masturbace prý také stimuluje produkci vlhkosti (2).

Menší libido

Může se stát, že časem vaše libido klesne a budete mít menší chuť na sex. Ale nemusíte se bát, jakmile znovu se sexem začnete, libido rychle zase stoupne (2).

Pomalejší rozjezd

Se „ztrátou touhy“ je spojena další fyzická reakce. Pokud pohlavní styk po přestávce zase obnovíte, může trvat déle, než se vzrušíte. Nenechte se odradit, ale využijte příležitosti k rozsáhlé předehře. V takové situaci může být nápomocný i lubrikant (2).

Těžké období

Nedostatek sexuálního života může ovlivnit i menstruaci. Jako například silnější křeče během menstruace. Je to proto, že orgasmy mohou zmírnit křeče a vyvrcholení uvolňuje endorfiny (hormony štěstí), které zmírňují bolest. Navíc sex během menstruace pomáhá odstraňovat výstelku dělohy, takže ji lze takto i zkrátit. Pokud vás to v posteli přestane bavit, vaše menstruace bude trvat déle a bude bolestivější (3). 

Bolest při provozu

Pokud si to chcete po přestávce v sexu znovu v posteli užít, můžete poprvé pocítit bolest. Částečně je to způsobeno tím, že už není tak snadné se vzrušit, pochva může být stále příliš suchá nebo již není zvyklá se natahovat. Nevystavujte se tlaku a promluvte si o tom s partnerem. S trochou citu a času bude sex brzy zase zábava (1).

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29521522/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6459457/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565670/






Celkem 20 komentářů

Alice
07.03.2023
já král
27.02.2023
Jarda
27.02.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat