Sexuální minulost ovlivňuje štěstí ve vztahu

Čím více sexuálních partnerů měl člověk před uzavřením manželství, tím pro vztahové štěstí hůře. Nejspokojenější jsou prý ti s minimálními erotickými zkušenostmi! To jako vážně?

Podle jakého receptu se dá „uvařit“ šťastný a spokojený vztah? Hlavní ingrediencí jsou asi dva lidé, kteří jsou si věrní a mají podobné zájmy i představy o budoucnosti. Panující harmonii ve svazku může do velké míry ovlivnit i schopnost dělat kompromisy nebo vytváření nových návyků, které nudnému stereotypu nedají sebemenší šanci. Ale pozor – to, zda manželství bude či nebude fungovat, závisí i na množství předešlých sexuálních partnerů.

Budoucnost se tvoří v minulosti

Méně je více? Když jde o sexuální zkušenosti získané dávno před uzavřením sňatku, je to přesně tak. Nedávná americká studie (1) založená na výzkumu profesora Scotta M. Stanleyho a profesorky Galeny K. Rhoades z Denverské univerzity v Coloradu prokázala, že lidé s pestrou erotickou minulostí, zejména pak ženy, nezažívají v manželství kdovíjaké extra štěstí. Do tohoto výzkumu (1) bylo zahrnuto tisíc dospělých jedinců ve věku 18 až 34 let, kteří pomocí dotazníku hodnotili kvalitu stávajícího vztahu, přičemž počítali, s kolika jedinci v celém svém životě měli pohlavní styk. Někteří se u vybavování veškerých vzpomínek dost zapotili, ale nakonec milostný harmonogram přece jen dohromady dali. A co to přineslo?

Minimální počet – maximální štěstí?

Z analýzy (1) nashromážděných dat následně vyplynulo, že jednoznačně nejkvalitnějším manželstvím se mohou pochlubit ti, kteří měli sex pouze svým partnerem, se kterým došli i k oltáři. Odborníci zjistili i to, že čím více si v minulosti respondenti užívali, tím méně je nynější svazek uspokojuje. Proč tomu tak je? Dobrá otázka. Autoři studie (1) naznačují, že tito účastníci tak dlouho přebírali, až prostě přebrali. Jinými slovy – tak dlouho si vybírali partnera do ložnice i pro život, až jim zkrátka nikdo není dost dobrý. A co vy, také teď v hlavě počítáte své erotické „zářezy“?

Zdroje: (1) www.nationalmarriageproject.org/blog/slides/before-i-do/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat