Sexy afrodiziakální recepty pro žhavou noc

Kdy jindy vyzkoušet potraviny, které zvyšují sexuální touhu, když ne na jaře? Menu postavte na těchto laskominách podporujících romantiku a vášeň, prožijete nezapomenutelný večer!

Afrodiziaka se pyšní chemickými vlastnostmi, které mohou nepřímo zvyšovat hormony spojené se sexuální touhou u mužů i žen. Některá fungují pouze tak, že probouzí smysly a podporují produkci hormonů štěstí (1). Ale i to se v konečném důsledku počítá. Takže, ať už je něco z výše uvedeného pravdou, či nikoli, již pouhé ochutnávání smyslných jídel splňuje předpoklady dokonalé předehry. Víte, co podávat v jeden z nejromantičtějších dnů v roce?

Opojné banány

Banány mají falický tvar, ale jen díky tomu nestojí na předních příčkách afrodiziak. To bromelin, enzym ukrytý v tomto sladkém ovoci, vyvolává produkci testosteronu, hormonu, jež se spojuje se sexuální touhou. Navíc, s pořádnou dávkou cukru, draslíku a vitaminu B se banány starají o nárůst energetické hladiny, čím zajišťují delší výdrž. Ideální je jejich kombinace s čokoládou a kokosem (2). Co zkusit třeba dort, banánový pudink nebo banánové lívanečky?

Chlípný med

Med je jednou z těch složek, které jsou smyslné již svojí povahou. Je sladký, lepí, dá se roztírat po těle a úplně se rozplývá v teplých pokrmech. Nachází se v něm široká škála minerálních látek – železo, hořčík, vápník, sodík, mangan, draslík, dále vitaminy skupiny B a vitamin C. Důležitou složkou je také bór, který pomáhá regulovat hladinu estrogenu a testosteronu. No a sladkost zase poskytuje přirozenou energetickou podporu. Z tohoto hlediska je vhodný medový dort naplněný skořicí a muškátovým oříškem, čokoládovo-medový koláč s mandlemi. Med se ovšem dá využít i ve studených nápojích, jako je smoothie (2).

Divoké fíky

Fíky mají biblické odkazy na sexualitu, takže není tak překvapivé, že symbolizují plodnost a zhýralost. Pakliže nemáte čas věnovat se svému  dezertu, na prkénko dejte pár fíků a servírujte je společně se sýry – s plísňovými, kozími, smetanovými nebo se sýry typu parmezán či pecorino. Jinak přijde vhod koláč s mandlemi a fíky nebo fíkové muffiny (2).

Stimulační granátové jablko

Granátová jablka jsou ideální smyslnou hostinou. Tyto světlé drahokamy uzavřené v husté slupce růžové barvy bývají naplněny štiplavými sladkými antioxidanty, jež podporují průtok krve a tím stimulují vzrušení. Je libo krémový koláč z granátového jablka, losos přelitý omáčkou z granátového jablka nebo snad salát z granátového jablka, baby rukoly a hrušek – přelitý zázvorovým dresinkem (2)?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731873/, (2) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2050052115301360?via%3Dihub, názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat