Muži cítí sexuálně vzrušenou ženu na sto honů

Máte chuť na milování a myslíte si, že to váš partner nepozná? Mýlíte se! Pánové dokážou rozlišovat mezi vůněmi sexuálně vzrušených a nevzrušených žen!

Příjemná hudba, svíčky, masáž, hlazení, líbání… V reakci na to dochází ke zvyšování prokrvení v oblasti zevních a vnitřních pohlavních orgánů. U žen se tato reakce projevuje zduřením topořivých těles poštěváčku a uvnitř velkých stydkých pysků. No jo, ale co se odehrává ještě před touto slastnou chvílí? Někdy stačí pouhá myšlenka na sex a milenec na vás okamžitě pozná, po čem toužíte!

Když vzrušení mění vůni potu

Výzkum doktora Arnauda Wismana, psychologa z anglického Kentu, jehož výsledky byly publikovány v odborném časopise Archives of Sexual Behaviour (1), potvrdil, že lidé mohou detekovat emoce, jako je strach nebo smutek, a to prostřednictvím vůně. Na seznam změněného emocionálního stavu, jež se nedá popírat, ovšem patří i chuť na sex, což akademici odhalili s pomocí tří různých experimentů, během kterých muži zpracovávali pachy vzorků axilárního potu (v podpaží) od anonymních sexuálně vzrušených a nevzrušených žen. A výsledek?

Pánský radar

Muži hodnotili vůni sexuálně vzrušených žen jako relativně atraktivnější, což zvýšilo jejich sexuální motivaci a snahu o intimní sblížení. To naznačuje, že chemické signály vůně mohou u příjemců vyvolat sexuální odezvu (+).

Vnitrosmyslová komunikace nemá hranice

Doktor Arnaud se v návaznosti na závěry studie (1) nechal slyšet, že muži jsou prokazatelně citliví na čichové signály sexuálního vzrušení vydávané ženami, neboť dámy, v okamžiku, kdy myslí na sex, „produkují“ silnější pachový signál, který podněcuje a zvyšuje sexuální motivaci a je formou lidské komunikace mezi pohlavími. No vida, pot vydá za tisíc slov a náznaků!

Doufejme, že současné poznatky podpoří další výzkum, jež by zkoumal roli sexuálních čichových signálů v souvislosti s námluvami a fyzickým sbližováním. Evidentně je tato oblast lidské sexuality ještě stále zahalena tajemstvím.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32026223, názor autora – zbytek článku






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat