Muži cítí sexuálně vzrušenou ženu na sto honů

Máte chuť na milování a myslíte si, že to váš partner nepozná? Mýlíte se! Pánové dokážou rozlišovat mezi vůněmi sexuálně vzrušených a nevzrušených žen!

Příjemná hudba, svíčky, masáž, hlazení, líbání… V reakci na to dochází ke zvyšování prokrvení v oblasti zevních a vnitřních pohlavních orgánů. U žen se tato reakce projevuje zduřením topořivých těles poštěváčku a uvnitř velkých stydkých pysků. No jo, ale co se odehrává ještě před touto slastnou chvílí? Někdy stačí pouhá myšlenka na sex a milenec na vás okamžitě pozná, po čem toužíte!

Když vzrušení mění vůni potu

Výzkum doktora Arnauda Wismana, psychologa z anglického Kentu, jehož výsledky byly publikovány v odborném časopise Archives of Sexual Behaviour (1), potvrdil, že lidé mohou detekovat emoce, jako je strach nebo smutek, a to prostřednictvím vůně. Na seznam změněného emocionálního stavu, jež se nedá popírat, ovšem patří i chuť na sex, což akademici odhalili s pomocí tří různých experimentů, během kterých muži zpracovávali pachy vzorků axilárního potu (v podpaží) od anonymních sexuálně vzrušených a nevzrušených žen. A výsledek?

Pánský radar

Muži hodnotili vůni sexuálně vzrušených žen jako relativně atraktivnější, což zvýšilo jejich sexuální motivaci a snahu o intimní sblížení. To naznačuje, že chemické signály vůně mohou u příjemců vyvolat sexuální odezvu (+).

Vnitrosmyslová komunikace nemá hranice

Doktor Arnaud se v návaznosti na závěry studie (1) nechal slyšet, že muži jsou prokazatelně citliví na čichové signály sexuálního vzrušení vydávané ženami, neboť dámy, v okamžiku, kdy myslí na sex, „produkují“ silnější pachový signál, který podněcuje a zvyšuje sexuální motivaci a je formou lidské komunikace mezi pohlavími. No vida, pot vydá za tisíc slov a náznaků!

Doufejme, že současné poznatky podpoří další výzkum, jež by zkoumal roli sexuálních čichových signálů v souvislosti s námluvami a fyzickým sbližováním. Evidentně je tato oblast lidské sexuality ještě stále zahalena tajemstvím.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32026223, názor autora – zbytek článku






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat