Vlastnosti nejoblíbenějších sexuálních hraček překvapují

Že dildo a vibrátor nepotřebujete, nechcete, odmítáte? Děláte velkou chybu. Erotické hračky se těší velké oblibě a mají terapeutické účinky. Jaké velikosti lidé preferují? Budete se divit!

Předpovídá se, že zisk na trhu se sexuálními hračkami v roce 2030 dosáhne 62,3 miliardy dolarů. Erotické obchody se předhánění v nabídkách ultra moderních kousků i klasických stálic, což svědčí o jediném – o hračky pro dospělé je zájem. A ten neplyne z pouhých rozmarů nebo všudypřítomné nudy v posteli. Usnadňují dosažení orgasmu a zastávají i mnoho dalších „funkcí“. A tyhle jsou v kurzu!

Když čísla nelžou

Nedávná studie publikovaná v časopise Journal of Sex Research (1) nabídla zajímavý pohled na to, jaké hračky patří na první příčky těch, které se dají považovat za „top modely“. Vědci z univerzity v Kentu si vypůjčili data z webových stránek prodejce Lovehoney UK a zkoumali, zda jednotlivci kupují hračky, které odrážejí typickou lidskou anatomii, nebo vybírají „uměláky“, jež naplňují jejich sexuální fantazii. Celkem bylo analyzováno 265 produktů.

Které funkce předpovídají popularitu sexuálních hraček?

Analýzy spočívaly v tom, že výzkumníci využívali informace ze zákaznického hodnocení a na jejich základě určovali celkovou popularitu předmětu. Poté byla tato celková popularita porovnána s vlastnostmi robertků, jako je obvod, délka, barva a další specifika hračky (1).

Pokud jde o délku, možná vás překvapí, že větší (delší) hračka nemusí být lepší. Jinými slovy, neexistoval žádný důkaz, že by kousky v rozměrech XXL masivní část nakupujících upřednostňovala před kratšími. Vědci zjistili, že prvních pět nejoblíbenějších hraček mělo délku pod 5 palců (necelých 13 centimetrů), což odpovídá průměrnému vztyčenému penisu u lidí.

Věrná kopie pánského přirození versus kreativní vzhled

Pokud jde o realistické vlastnosti hračky, z velké části anatomická přesnost nepředpovídala popularitě produktu. Například nejprodávanější kousky nebyly vyrobeny z realistických materiálů a v tělové barvě. Jedinou výjimkou je, že dild a vibrátorů se žilnatou texturou ze skladu odejde o něco málo víc než těch ostatních (+).

A jak je to s cenou?

Se vším, co bylo řečeno, se zdá, že i cena položky hraje značnou roli v preferenci nákupu. A v praxi se to potvrdilo. Obecně jsou populárnější levnější hračky, ale pochopitelně, že záleží na osobních preferencích a zamýšlené investici. Někteří lidé na vyšší cenový strop nehledí a chtějí si užívat i navzdory nemalým výdajům (1).

Zdroje: (1) www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00224499.2023.2175193.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat