Ženy jsou ze svého sexuálního života frustrované

Pohodlí, bezpečí, vzrušení a uspokojení? Nevypadá to tak! Vědci zjistili, že většina mladých žen si na svůj sexuální život spíš stěžuje. Z jakých důvodů?

Ani jinde nemusí být tráva zelenější. Polovina mladých australských žen v posteli zažívá úzkost, přičemž jedna z pěti žen má alespoň jednu ženskou sexuální dysfunkci, ukazuje nový výzkum Univerzity Monash, což je největší australská univerzita, kde studuje 60 000 studentů.

Když se ženy svěří dotazníkům

Studie přinesla celkový obraz sexuálního blahobytu australských žen ve věku 18 až 39 let. Zjištění byla zveřejněna v mezinárodním časopise Fertility and Sterility. Všechny dámy vyplnily dotazník, který hodnotil jejich sexuální pohodu z hlediska touhy, vzrušení, schopnosti reagovat na sexuální stimulaci, dosahování orgasmu a vlastní sebeúcty.

Neklape to, tvrdí milenky!

Výsledky ukázaly, že 50,2 procenta mladých australských žen zažilo nějakou formu sexuálního utrpení, které souviselo s mírou pocitu viny, rozpaky, stresem nebo nešťastnosti ohledně sexuálního života (1).

Přibližně 29,6 % žen zažilo osobní úzkost bez dysfunkce a 20,6 % mělo alespoň jeden problém sexuálního charakteru. Nejběžněji se objevovalo nízké sexuální sebevědomí, jež způsobilo úzkost u 11 procent účastnic studie. Dysfunkce vzrušení, touhy, orgasmu a citlivosti postihly 9 procent žen. Nízké sexuální sebevědomí pak souviselo s nadváhou, obezitou, společným životem s partnerem či s kojením.

Léky jako problém

Nejvýraznější vliv na sexuální funkce také mělo užívání psychotropních léků (jako jsou antidepresiva), na něž si stěžovalo celých 20 procent dotázaných žen. (Užívání kombinované perorální antikoncepce dle zjištění žádnou sexuální dysfunkci nezpůsobovalo.)

Ven s tím, dámy!

Hlavní autorka studie (1) Susan Davis se nechala slyšet, že získaná data jsou velmi znepokojivá a ženy by o svých pocitech i zdravotních problémech určitě měly víc mluvit a nebát se svěřovat gynekologům i jiným odborníkům. Dusit v sobě frustraci a přehlížet sexuální dysfunkce totiž není řešením. Nepohodlí při sexu prokazatelně ovlivňuje partnerské vztahy a celkovou kvalitu života žen v jakémkoli věku.

Zdroj: (1) www.fertstert.org/article/S0015-0282(19)32453-7/fulltext






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat