Mladé ženy mají pochroumaný vzorec potřeby sexu

Tajemství dobrého sexu? Nemít žádný! Stále více mladých žen tomuto vzorci věří. Prostřednictvím abstinence chtějí zjistit, co vlastně chtějí v posteli a také v životě. Funguje to?

Mladí lidé dnes mají sex později a méně často než před 25 lety. Není důvod litovat tuto generaci nebo ji označovat za prudérní – abstinenční hnutí je samozřejmě o jejich vlastním sebeobjevování. Pro většinu lidí je to totiž jen dočasný celibát, určený k tomu, aby zjistili, co vlastně chtějí – v sexu, ale i obecně. 

Dobrovolný celibát je oblíbený zejména u mladých žen. Často toho využívají například k tomu, aby konečně ukončily toxické vztahy a uznaly svou vlastní hodnotu. 

Rozpoznejte vlastní hodnotu

Jakkoli to zní kouzelně: nic nevznikne z ničeho. Je důležité mít jasno v tom, proč se chcete vydat cestou dočasného celibátu a co si od toho slibujete. Pokud chcete být zajímavější pro druhé nebo zvýšit svou touhu, pak to není rozumný přístup. Ale pokud na sobě chcete pracovat a lépe porozumět své sexualitě: skvělé.

Není k tomu ale bezpodmínečně nutná abstinence. Sexualitu se učíme a vše, co se naučíme a procvičíme, můžeme změnit. V souladu s tím může být také užitečné pracovat na sobě a své sexualitě, při „cvičení“ s jinou osobou. Problémem se stává, když je párová sexualita vnímána jako něco negativního a mladí lidé se nutí dělat něco, co ve skutečnosti nechtějí. Sexualita by měla být něco flexibilního a zaměřeného na potěšení. A samozřejmě sebeurčení – ale ve všech směrech. Když si řeknete, že chcete být v celibátu, je to úplně v pořádku. Ale pokud už další den změníte názor, mělo by to být stejně dobré.

Hashtag celibát

Vývoj ve společnosti odráží i fakt, že abstinenční trend takto oslavují zejména mladí lidé (hashtag „celibát“ má na TikToku přes 140 milionů zobrazení). Sebeurčující a konsensuální sexualita se stává větším tématem a více prostoru zabírá ženské potěšení. I když máme k rovné sexualitě ještě hodně daleko. 

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat