Porce vzrušení navíc v sexuálním menu partnerů

Ať už se scházíte s novým partnerem nebo jste v dlouhodobém vztahu, sexuální menu může být užitečným začátkem sexuální konverzace a plánem vaší intimní cesty.

Nice netrvá věčně! Když německá Univerzita Ludwiga Maximiliana sledovala 3 000 účastníků ve věku od 25 do 41 let a požádala je, aby ohodnotili svůj sexuální život – a určili, kdy jsou sexuálně nejvíce spokojeni, ukázalo se, že sexuální spokojenost ve vztazích vrcholí kolem jednoho roku od seznámení. Z toho vyplývá, že vaše první výročí může pěkně horké (1). Znamená to ale také, že váš sexuální život začne stagnovat? Nemusí to tak být. Sestavte si sexuální menu!

Co to sexuální menu vlastně je?

Sexuální menu (2) je seznam sexuálních aktivit, které vás zajímají. Sexuální terapeutka Emily Morse jej popisuje jako „sexuální plán“, který umožnuje jednotlivcům a partnerům objevovat nové sexuální zážitky. Ostatně, sexuální poradci často doporučují, aby páry vyplnily kontrolní seznam všech sexuálních aktivit, kterým jsou otevřeny nebo v nich budí zvědavost.

Sexuální menu nutně nemusí být rozděleno jako restaurační menu postavené na sekcích pro předkrmy a hlavní jídla. Mělo by však obsahovat požadované aktivity během předehry (jako je mazlení, smyslné masáže, sexting) a věci, jež považujete za hlavní chod (prstění, rychlovky, sexuální hračky a podobně). Za součást menu se považují i sexuální fantazie a fetiš (2).

Poznejte se navzájem – hloubkově

Vytvoření sexuálního menu vám umožní převzít kontrolu nad svým sexuálním životem. Odpovědí „ano“, „ne“ nebo „možná“ na různé sexuální akty vám i partnerovi pomohou objevit vaše vlastní sexuální touhy a sdílet je s partnerem (2). Co vzít v úvahu, když s něčím takovým začínáte?

Jak najít společnou řeč? Jednoduše!

Podle Emily je pro mnoho milenců „velmi těžké vystoupit z komfortní zóny“, protože jim chybí potřebné komunikační dovednosti, často ne vlastní vinou. Jen málo lidí má sexuální výchovu potřebnou pro rozvoj dobré sexuální komunikace, ale to ničemu nevadí. Vezměte tužku a papír a začnete psát o technikách a postupech, které vás zajímají. O to samé požádejte i milence. Poté si seznamy vyměňte a u každé zapsané položky, kterou partner uvedl, se vyjádřete slovy „ano“, „ne“, „možná“. Následuje opětovné prohození listů. Je to jako takový, intimní malý kvíz! „Sexuální menu zvýší vaše povědomí o možnostech sexuálního potěšení a pozvedne společné sexuální zážitky,“ říká Emily Morse (2). Tak s chutí do toho!

Zdroje: (1) www.bustle.com/articles/114210-your-sexual-satisfaction-in-a-relationship-starts-to-fade-after-one-year-new-study-finds, (2) www.masterclass.com/articles/sex-menu






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat