Známky autosexuální osobnosti

Jaké to je, když někdo sám sebe miluje víc, než je běžné? A jak se vůbec takový autosexuál pozná?

Pojem autosexuál není tak běžný jako třeba bisexuál nebo homosexuál, nicméně lidí, kteří si vystačí sami se sebou, přibývá. Stručně řečeno, autosexuální osoba je někdo, kdo vlastní osobu považuje za přitažlivou. Být autosexuálem znamená získávat velké množství potěšení ze svého „já“. A pozor, dokonce i lidé, kteří se neidentifikují jako autosexuálové, mohou vykazovat určité autosexuální chování. Třeba k nim patříte i vy. Všímejte si těchto výmluvných signálů!

Dáváte přednost masturbaci před sexem

I když možná neřeknete ne sexu s jinou osobou, víte, že vaše nejsilnější orgasmy a nejhlubší uspokojení pocházejí ze samostatných samohrátek. Masturbace a vzrušení vlastního těla je pro vás mnohem intenzivnější než stimulace, která pochází z partnerských aktivit.

Pro dosažení orgasmu potřebujete „selfie“ fantazie

Když k sobě do postele pozvete jinou osobu, spíš vás to ruší. Těžko reagujete na něčí dotek, nejste schopni se intenzivně vzrušit nebo dosáhnout orgasmu, aniž byste si sami sebe nepředstavovali v lechtivých situacích.

Svůj volný čas stavíte před honbou za rande

Pokud si máte vybrat, zda odpoledne strávíte v koupelně se sprchovou hadicí v ruce nebo v přítomnosti někoho jiného, zvolíte první možnost. Jste přece mnohem důležitější než kdokoli jiný!

Máte o sobě erotické sny

Je normální, že eroticky sníte, ale většinou je v takovém nočním příběhu přítomna i další osoba. V případě, že trvale míváte erotické sny, které se týkají pouze vás, může to být indikátorem toho, že jste autosexuální.

Milujete sex před zrcadlem

Partner naléhá, že potřebuje sex. No tak dobře, vyhovíte mu, ale má to jistou podmínku. V ložnici nesmí chybět zrcadla. Během partnerského sexuálního kontaktu sledujete svůj odraz a rajcuje vás pohled na vlastní tělo.

Jak se autosexualita liší od narcismu?

Lidé předpokládají, že narcismus a autosexualita jsou neodmyslitelně propojeny, tento úsudek však není přesný. Narcisté mají nafouknutý pocit vlastní důležitosti a zoufalou potřebu nadměrné pozornosti, obdivu a potvrzování o vlastní hodnotě. Narcismus je osobnostní charakteristika a způsob interakce se světem, jež je do značné míry o sebepropagaci. Autosexualita naopak popisuje různé sexuální chování a přesvědčení točící se okolo vlastní osoby, ale bez ohledu na sebevědomí člověka a jeho empatii k druhým.

Zdroje: www.sexuality.fandom.com/wiki/Autosexuality - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat