Nejčastější důvody žen pro velké ne sexu

Dnes ne, miláčku! Partner protočí oči a vzdychne. „Kvůli čemu mě odmítáš tentokrát?“ Pravda je taková, že se ženy sexu vzdávají hlavně ze čtyř důvodů!

Statisticky se sexu vyhýbají ženy častěji než muži. Většina prapůvodních obyvatele Venuše přitom přiznává, že na vině jsou hlavně tyto čtyři stále se opakující důvody.

Únava

Navzdory pokroku feministických hnutí se od mnoha žen očekává plnohodnotná kariéra, výchova dětí a přebírání většiny domácích prací. Není divu, že než skončí den, úroveň vaší energie není valná. Někdy se však stačí trochu prospat.

Jedna studie zjistila (1), že hodinové prodloužení délky spánku u žen zvyšuje pravděpodobnost partnerského sexu o 14 %. Vědci na základě toho uvedli, že dostatek spánku je důležitý pro podporu zdravé sexuální touhy a genitální reakce. Tento důvod platí zejména pro čerstvé maminky, a ještě více pro prvorodičky, protože kojení, přebalování a celková úzkost z toho, že jste novopečený rodič, jsou neuvěřitelně únavné.

Stres a úzkost

Nejen únava, ale i stres způsobuje pokles ženské touhy a vzrušení. Když je tělo pod tlakem, přejde do režimu útěku nebo boje, soustředí se výhradně na daný úkol a ignoruje vše, co není připisováno přežití (jako je sex). Při chronickém stresu tělo produkuje hormon kortizol, který snižuje množství testosteronu, hormonu částečně zodpovědného za sexuální touhu u pánů i dam. Navíc bylo zjištěno, že některé léky běžně používané k léčbě stresu a úzkosti, jako jsou antidepresiva, snižují citlivost genitálií a schopnost prožít orgasmus.

Vztahové záležitosti

Může to znít jako samozřejmost, ale jedním z hlavních důvodů, proč se ženy vyhýbají sexu, jsou problémy ve vztahu s partnerem, ať se jedná o hádky či třeba odcizení. Dá se tak tvrdit, že nižší úroveň spokojenosti v partnerství přímo souvisí s tím, když dáváte milostnému životu stopku.

Zdravotní problémy

Ani velké množství různých zdravotních omezení, včetně rakoviny, Parkinsonovy choroby, kardiovaskulárních poruch a urologických potíží se s aktivním a uspokojivým milostným životem neslučuje, stejně jako hormonální problémy a menopauza. Klimakterium a úbytek hormonu estrogenu snižuje lubrikaci pochvy, což může způsobit bolest. Kromě toho se ženy často sexu vzdávají ve chvíli, kdy je jejich partner nemocný. Blokuje je strach z toho, že se mu může přitížit. Prožíváte to samé?

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25772315/, názor autora - zbytek článku






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat