Lubrikant může přinést zcela novou úroveň sexuálního potěšení

Lubrikační gel může být tajnou přísadou receptu, z něhož se „uvaří“ ohromující sexuální život. Víte, jak si ale vybrat ten správný, aby milování neskončilo podrážděním intimních míst nebo poškozením kondomu?

Kdo maže, ten jede. Alespoň se to tak říká, z čehož logicky vyplývá, že kdo nemaže, tomu to dost drhne. Ale pomoc je na dosah! Existují přece lubrikační gely, které jakožto vyhledávané erotické pomůcky doplňují či zcela nahrazují přirozené zvlhčení sliznice, a to jak při vaginálním, tak i análním sexu. Zcela nová potěšení ale mohou přinést i tehdy, když se suchostí intimních míst nejsou vůbec žádné problémy.

Pojďme se sklouznout!

Dají se zapojit do sólo akce i hrátek s partnerem, a to s erotickými hračkami i bez nich. A to je jejich velká výhoda. Stejně jako to, že lubrikanty dělají jakoukoli sexuální aktivitu pohodlnější, příjemnější a uspokojivější. K těmto mazlavým prostředkům hodně lidí zaujímá zbytečně skeptický postoj, což je obrovská škoda. To, že je používáte, rozhodně neznamená, že děláte něco špatně. Není vůbec třeba cítit se trapně. I vědci se shodují v tom, že sex s lubrikantem je zkrátka lepší, a to bez ohledu na míru vaginální vlhkosti, protože gel může zapůsobit jako „klouzavé“ afrodiziakum. Jak si vybrat ten správný?

Rozhoduje složení i citlivost pokožky

Výběr dokonalého lubrikačního gelu do značné míry samozřejmě závisí na osobních preferencích, ale každý spotřebitel by měl vědět, že některé lubrikanty se nedoporučují používat v kombinaci s kondomy, protože by je jejich olejové složky mohly poškodit. Co dalšího je třeba zohlednit? Lubrikanty na vodní bázi jsou sice všestranné a pro kondomy a erotické hračky bezpečné, ale na stranu druhou poměrně rychle schnou, takže mohou zanechat nepříjemný lepkavý film. To by vám zásadně vadilo? Pak jsou tu silikonové lubrikanty, jež bývají hypoalergenní, voděodolné a dlouho trvající, ale počítejte zase s tím, že mohou trochu znečistit povlečení. Gely na olejové bázi lze využít i k masážím, ovšem traduje se, že  způsobují lehké podráždění a podporují kvasinkové infekce.

Zdroj: (1) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/relationships/lube-sex-lubricants-pleasure-comfort - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat