Zvýšená potřeba masturbace od dob koronaviru stále trvá

Ještě kousek doleva, teď doprava, to je ono. Už jen zvýšit vibrace, uvolnit se a prožít ten nejsilnější orgasmus ze všech. Taky si takhle po večerech užíváte? A víte, že vás je od dob celosvětové pandemie víc? 

Nikdo nezná tak dobře vaše tělo jako vy sami. A to výrobci erotických pomůcek vědí, proto jim stoupají prodeje. Samostatná masturbace je běžnou formou sexuálního chování, která se nepojí s rizikem nechtěného otěhotnění ani přenosem pohlavně přenosných infekcí. Zároveň nevyžaduje dostupnost partnera nebo jeho zájem.

Proč si lidé užívají o samotě?

Masturbace může lidem pomoci prozkoumat jejich sexualitu a prohloubit potěšení, zároveň umožňuje sledovat vlastní tělesné reakce, které mohou podporovat zdravý sexuální vývoj, sebeúctu a pozitivitu těla. I proto je onanie běžně zahrnuta jako součást terapeutických léčebných plánů pro sexuální potíže, jako je předčasná ejakulace a anorgasmie.

Některé studie (1) prokázaly nárůst sólové masturbace od začátku pandemie koronaviru, neboť je bezpečnější masturbovat než mít sex s lidmi, kteří vystavují riziku nákazy. A mnozí v sólovém sexu vesele pokračují – bez ohledu na vývoj pandemické situace.

Už tě zase nabíjím, lásko má!

Například 35,9 % mužů a 8,8 % žen uvedlo (2), že masturbovalo alespoň jednou týdně v předchozím roce. Najdou se ovšem i tací, kteří si dělají dobře téměř každý den či dva až třikrát týdně, což je a není dobře. Ačkoli se sólová masturbace sama o sobě považuje za platné sexuální chování, vědci ji často komentují ve vztahu k partnerskému sexu a navrhují kompenzační a doplňkové metody.

Ani málo, ani moc

Podle sexuologů by onanie neměla narušovat partnerský život. Ideální je, aby mezi sólovou masturbací a sexem ve dvou vládla vzájemná symbióza. To znamená, že pokud vibrátor do ruky berete třeba obden, zatímco si váš protějšek stěžuje na nedostatek intimity, můžete svůj současný vztah ohrozit. Ostatně, nadměrná potřeba sebeukájení může zájem o partnerský sex utlumit, ale nic se nedá paušalizovat. Vztah mezi sólovou masturbací a partnerskými hrátkami je skutečně složitý,

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34535369/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9794105/#CR25







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat