Milenec versus manžel. S jedním z nich žena otěhotní mnohem snadněji

Máte manžela i milence? Tak to si dejte pozor, aby vám těhotenský test v tu nejméně vhodnou dobu neukázal dvě čárky. Spát se dvěma muži se totiž leckdy nemusí vyplatit. I když, jestli po dítěti toužíte, možná vyšší šanci na početí uvítáte!

Někdy je to doslova alchymie přírody. Obecně se udává, že u párů, které mají pravidelný nechráněný styk, 25 % žen otěhotní první měsíc, 60 % během půl roku, 75 % během devíti měsíců, 80 % během roku a 90 % během 18 měsíců (1). Ovšem nelze to brát jako dogma. Existují totiž případy, kdy se v manželství nedaří, ale přesto se na těhotenském testu objeví pozitivní výsledek. Roli v tom hraje nevěra!

Nejdřív milenec, potom manžel?

Výroční konference Britské psychologické společnosti v Brightonu přinesla zajímavé zjištění (2). Nevěrná žena s větší pravděpodobností otěhotní se svým milencem než s manželem. Po nepravidelném sexu s milencem je totiž pochva vůči oficinálnímu partnerovi nepřátelská a podle doktora Robina Bakera vyvrhuje část jeho spermií, a to v průměru asi 35 procent do 30 minut po ejakulaci přítele či manžela. Na svědomí to prý má evoluční „výhoda“, která ženám zajišťuje lepší genetickou směs. Roli ovšem hraje i načasování orgasmů, ať už pod peřinou dovádíte s kýmkoli.

Ideální doba vyvrcholení

Dámy, které vyvrcholí kdykoli mezi minutou před ejakulováním samce a až 45 minut poté, v sobě sperma zadržují snadněji. Naopak absence orgasmu či vyvrcholení více než minutu před orgasmem partnera údajně vede k nízké úrovni retence „pánských ocásků“. A aby toho náhodou ještě nebylo málo, sluší se uvést, že mužská masturbace je strategií ke zvýšení kondice spermatu. Ačkoli snižuje počet spermií inseminovaných během příštího styku, nevede ke snížení počtu zadržených samicí. Na přírodu je tedy člověk ještě stále krátký (3).

Suma sumárum, z pohledu otěhotnění ženy vždy tradičně hledaly někoho, kdo se o ně a jejich potomky dokáže postarat, přičemž zdroje již nejsou tak důležité. Jakmile se v jedné ložnici nedaří, nevěrou se šance na početí přece jen zvyšují, i když morálně je to jiná písnička. Muži nechtějí vychovávat cizí dítě, proto ve většině případů úlety svých partnerek neodpouští (3).

Zdroje: (1) www.nutriklub.cz/clanek/jak-a-kdy-otehotnet-vite-kdy-ovulujete, (2) www.discovery.ucl.ac.uk/id/eprint/10157657/1/deac209.pdf, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK556033/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat