Rozcvička před milováním by se neměla přeskakovat

Kdo má pocit, že se předehra neboli „rozcvička“ před milováním přeceňuje, a proto vůbec není důležitá, je vedle jak ta jedle. Muži i ženy se shodují, že jim násobí šance na vyvrcholení!

Předehra je mnohem víc než pouhé „vynucené“ líbání, které má navodit tu správnou atmosféru. Zahrnuje věci, jako je sexting, flirtování, tanec, večeři při svíčkách, dotyky a další intimní aktivity. Zásadní je nejen pro ženy, ale i pro muže. Tohle je kompletní seznam důvodů, proč ji nikdy nepodceňovat!

Předehra podporuje lubrikaci pochvy

Předehra pomáhá stimulovat vzrušení, takže usnadňuje přirozené promazávání pochvy a zároveň umožnuje pohodlné pronikání erotických pomůcek nebo penisu během pohlavního styku. Ne nadarmo se říká, že kdo maže, ten jede.

Zvyšuje citlivost a potěšení

Krev se během předehry řítí do pánevního oblasti, včetně klitorisu a penisu, přičemž tato fyziologická reakce zvyšuje celkový sexuální zážitek. V překladu to znamená, že je celé tělo vůči mazlení a hýčkání vnímavější.

Navozuje fyzické a emocionální spojení

Předehra není jen o fyzickém doteku. Vytváří pocit spojení a intimity mezi partnery, je klíčová pro sexuální naplnění a umožňuje milencům naladit se na potřeby toho druhého.

Stupňuje očekávání

Předehra vytváří očekávání a touhu, snižuje úzkost a zároveň připravuje půdu pro otevřenou komunikaci o osobní touhách a preferencích. To vše slibuje vzájemně uspokojující zážitek.

Násobí šanci na orgasmus

Z unikátního českého průzkumu (1), kterého se zúčastnilo 3 409 českých žen a mužů, vzešlo, že většina žen (63 %) i mužů (67 %) předehru vnímá velmi pozitivně. Díky ní mnozí orgasmu dosahují s vyšší pravděpodobností.

Jak předehru zahájit?

Zahájení předehry je osobní a intimní proces, který vyžaduje pozornost a respekt. Mnoho párů ji přitom vidí jako rozcvičku, během které zhasínají světla, pouští hudbu, zapalují svíčky, připravují teplou koupel a sahají po masážních gelech a olejích. Možná, že je to i váš případ. Začněte jemnými a láskyplnými doteky, partnerovi dávejte najevo, že je vám jeho přítomnost příjemná, a kromě toho věnujte pozornost reakcích a signálům jeho těla.

Neverbální podněty, jako je udržování očního kontaktu nebo úsměv, mohou vyjádřit váš zájem a připravit půdu pro další akci. Pokud však protistrana vyjádří nepohodlí nebo odpor, respektujte její pocity. Každý den není posvícení.

Zdroje: (1) www.yoo.cz/pruzkumy/pruzkum-orgasmus-pri-sexu,  www.healthshots.com, názor autora – zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat