Stavy po sexu, které se ženám nevyplatí ignorovat

Jakkoli je milování krásné a uspokojivé, tělo na něj může zareagovat různými způsoby. Zde je několik nepříjemných stavů, které by žádná žena neměla ignorovat!

Vášnivá sexuální seance ve vás může zanechat fyzické a emocionální vzrušení, ale tím to bohužel nekončí. Které varovné signály po sexu se nevyplácí brát na lehkou váhu?

Pocit pálení

Pocit pálení po sexu je běžný, ale není normální. Může za ním stát alergická reakce, tření během pohlavního styku i infekce. Proto používejte lubrikanty a prezervativy. A pokud příznaky přetrvávají nebo se zhoršují, obraťte se na svého lékaře.

Špinění

Špinění nebo lehké vaginální krvácení po sexu patří k poměrně běžným nepříjemnostem, které jsou způsobeny vaginální suchostí, ale i cervikálními polypy, což jsou výrůstky na děložním čípku. Během sexuální aktivity a při podráždění začínají krvácet. Opět nepodceňujte návštěvu gynekologa.

Vaginální svědění

Vaginální svědění může být nepříjemné a ukazuje na různé zdravotní problémy, třeba kvasinkovou nebo sexuálně přenosnou infekci (kupříkladu herpes). Vaginální svědění se také spojuje s citlivostí na lubrikanty a kondomy.

Svalové křeče

Svalové křeče či nepohodlí po sexu, zejména v oblasti pánve, má na svědomí intenzivní fyzická aktivita během pohlavního styku. V případě, že závažné křeče po delší dobu nechtějí ustoupit, je ve hře i endometrióza a děložní myomy.

Bolest hlavy

Sexuální aktivita u některých jedinců vyvolává bolesti hlavy a ty se běžně označují jako „bolesti hlavy ze sexu“. Klasifikují se jako mírné až závažné a vyskytují se v důsledku uvolňování určitých chemikálií a svalového napětí během sexuální aktivity. Trvají-li delší dobu, případně se stupňují, je na místě zajít k neurologovi.

Infekce močových cest

Existuje mnoho lidí, kteří po sexuální aktivitě trpí infekcemi močových cest. Při pohlavním styku totiž hrozí, že se různé bakterie dostanou do močové trubice, což vede k infekci. Mezi běžné projevy pak patří časté nutkání na močení, pálení při močení a bolest v podbřišku. Ignorování těchto příznaků může vést k závažnější infekci, která potenciálně postihuje ledviny.

Změna zápachu

Změna vaginálního zápachu po sexu není nutně důvodem k obavám, protože pochva má přirozenou vůni, jež se může v průběhu menstruačního cyklu mění. Na druhou stranu trvalý či rybí zápach nevěstí nic dobrého, ať už se jedná o bakteriální vaginózu nebo infekci močových cest. Jakmile zaznamenáte náhlou změnu, poraďte se se zdravotníkem.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK222292/, www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK560808/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9700232/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat