Prokoukněte momentální partnerovu touhu po sexu

13.01.2024 | Sex a vztahy

Řeč těla mluví za vše. Prozradí lež, sympatie i nesympatie vůči druhé osobě. Čitelná je právě i tehdy, když někdo má chuť na sex. Jak takovou touhu na svém partnerovi poznáte? Tyhle signály ho prozrazují!

Řeč těla je velmi mocný komunikační nástroj a může nám poskytnout mnoho informací o emotivním a sexuálním stavu jiné osoby. Může se projevovat v mnoha různých formách, včetně mimických projevů, gest a postojů. V češtině i mnoha dalších jazycích je řřeč těla označovaná též souslovím anglického původu „body language“ (1). V praxi, konkrétně u mužů, kteří chtějí sex, se projevuje několika způsoby.

„Podle nosa poznáš kosa“

Jedním z nejčastějších projevů sexuálního zájmu u mužů je dotýkání se nosu. Podle výzkumu (1) publikovaného v odborném časopise Journal of the Royal Society of Medicine, nervy v nosu skutečně souvisejí s pohlavními orgány. To v praxi znamená, že muži, kteří se často dotýkají svého nosu, můžou projevovat sexuální touhu.

Tón hlasu

Dalším indikátorem je nižší tón hlasu. Muži, kteří se cítí sexuální vzrušení, mají tendenci hovořit tlumeně. Důvodem je, že nižší tón hlasu je intimnější a databáze váš pozornost. Pokud muž při hovoru přitiskne svoji pánev k vaší, je to jasný signál sexuální touhy. Sex na obzoru!

Kousání spodního rtu

Kousání rtu může také signalizovat sexuální zájem. I když je tento zvyk obvykle spojen s nervozitou nebo úzkostí, v přítomnosti potenciálního sexuálního partnera může být indikátorem touhy po fyzickém kontaktu. Bez ohledu na to, jak často se muži do rtů koušou, ve vaší přítomnosti je to jiná písnička. Buď jsou mírně nervózní, nebo se jedná o známku toho, že touží po líbání a fyzickém kontaktu.

Upřený pohled

Pokud muž vám dlouho a pevně hledí do očí, může to rovněž signalizovat silný zájem. Rozšířené zorničky jsou obzvláště silným indikátorem sexuálního vzrušení.

Doteky. Ale kde?

Další běžný indikátor sexuálního zájmu jsou dotyky. Pokud se muž často dotýká svého obličeje, krku nebo hrudníku, může to být známkou touhy po fyzické intimnosti. Hraní si s řetízkem je také jasný vzkaz k vám, že zrovna teď po vás touží.

Je důležité si uvědomit, že všechny tyto projevy řeči těla nejsou stoprocentními indikátory sexuální touhy. Vše záleží na kontextu a individuální roli, kterou tělesná řeč hraje v komunikaci jednotlivých lidí. Pokud nejste si jisti významem některých signálů, neváhejte se zeptat! Otevřená komunikace je klíčem ke správnému porozumění sexuálního zájmu a zdravým vztahům.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2099406/, (2) www.journals.sagepub.com/doi/10.1177/0306624X03253845 - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat