Kolik sexu je tak akorát a jak často spolu spí manželé

Mnoho lidí se obává, že se miluje málo, nebo naopak příliš mnoho. Víte, jak často spolu páry obvykle spí a jaká frekvence fyzického kontaktu je dělá šťastnými? Tohle vás nespíš překvapí!

„Marie z účtárny už zase má kruhy pod očima. Co dělala v noci? Že by si manželem užívala až do rána? A proč to u nás doma nemůže vypadat stejně? Asi nezapadám do tabulek!“ Ale no tak, přemítání, zda jste v posteli „normální,“ vás nikam nedostane. Pravdou je, že každý jedinec i pár má své touhy a preference, tudíž nelze paušalizovat, kolik sexu je tak akorát.

V každém případě výsledky hojně citované studie (1) publikované v odborném časopise Society for Personality and Social Psychology ukazují, že pro většinu manželských párů je sex jednou týdně tou sladkou, a navíc snadno udržitelnou tečkou. Průměrná frekvence sexu za týden je však obecně vázaná na věk.

Zlato, pojď na to?

Vědci z Kinseyho institutu zjistili, že lidé mezi 18 a 29 lety mají nejvíce sexu, průměrně 112 sexuálních sezení za rok nebo dvakrát týdně. Mezitím lidé ve věku 30 až 39 let se milují 86krát za rok, což se rovná 1,6krát týdně. Těm ve věkové skupině 40 až 49 let se podaří mít sex pouze 69krát ročně, což tak nějak odpovídá pracovnímu stresu, únavě, zdraví i manželským výzvám. Stále ovšem platí, že pokud jste vy a váš partner oba šťastní, máte sexu tak akorát. Je jeden z vás nespokojený? Pak stojí za prozkoumávat, se se děje pod povrchem.

S partnerem se sejděte „uprostřed“

Zkuste si o tom s protějškem promluvit a zjistěte, zda můžete dosáhnout kompromisu, který bude vyhovovat každému z vás. Zároveň byste měli ctít zlaté pravidlo odmítání. Ve chvílích, kdy na sex nemáte náladu, nelze se jen odtáhnout, otočit na bok a dělat, že nic. Mohlo by to váš vztah narušit.

Jak citlivě odmítat sex?

Jste-li tou osobou, jež se na fyzický kontakt necítí, projevte empatii. Odmítání partnera musí bolet! Sdělte mu hlavní důvod, proč se do sexu nehrnete, ať už vás bolí hlava, potýkáte se se stresem nebo trpíte premenstruačním syndromem, a srozumitelně vysvětlete, jak moc si jeho nabídky vážíte. Dusno, které se mezi vás pravděpodobně vkrade, zmírníte i příslibem, že se spolu o samotě setkáte třeba o víkendu. Svůj slib se také snažte dodržet. Jakmile si na uvedený vzorec chování zvyknete, nakonec oba budete rádi, že spolu tímhle stylem komunikujete. Vztah se udrží stabilní a v kondici.

Zdroje: (1) www.sciencedaily.com/releases/2015/11/151118101718.htm, www.yourtango.com/experts/lissa-rankin/how-often-should-couples-have-sex







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat