Alkohol je před sexem zlý pán

Sklenička na kuráž, která má dodat sebevědomí, se i vám může pěkně vymstít. Co se stane, když smícháte alkohol a sex? Kocovina je to poslední, s čím byste si měli dělat starosti.

Pití alkoholu v české populaci je dlouhodobě na vysoké úrovni. Spotřeba v tuzemsku odpovídá deseti litrům čistého alkoholu na osobu za rok. Denně pije alkohol téměř 10 procent dospělé populace (3), což není dobré jak pro celkové zdraví, tak i pro sexuální život. Tohle všechno hrozí, pokud to s ním přeženete.

Alkohol otupuje a svádí k rizikovému chování

Užívání alkoholu může přispět k tomu, že je vám jaksi jedno, zda partner rozbalí a použije kondom. Není nutné dodávat, že jakmile přistoupíte na nechráněný sex, zvyšujete riziko nechtěného těhotenství i přenosu HIV a jiných pohlavně přenosných infekcí (1), kupříkladu kapavky nebo virové hepatitidy typu B.

Alkohol neléčí zlomené srdce

Sex v opilosti se sice může jevit jako dobrý nápad, ale bolest po rozchodu ani jiné emoce rozhodně neléčí, ba naopak. Po probuzení a vystřízlivění pravděpodobně zjistíte, že je vám ještě hůř – dostaví se pocity viny. Sebevědomí na nule a případné výčitky svědomí pak přispívají k úzkosti, sklíčenosti i sentimentu. Podobný emocionální otřes ze sebe budete sundávat jen horko těžko. Proto nikdy neberte sex v opilosti jako řešení vašich problémů.

Alkohol nahrává zneužívání

S alkoholem v krvi také riskujete vlastní bezpečnost tím, že nikdy nevíte, zda si vás ten známý i neznámý tajně nevyfotí (pochopitelně v choulostivé situaci) a snímky nepošle svým přátelům, případně je nezveřejní na sociálních sítích. Ano, celá záležitost se jen komplikuje. Pořád máte pocit, že jedna, dvě, tři skleničky něčeho ostřejšího nikomu nemohou ublížit?

Alkohol snižuje šanci na orgasmus

Podle vědců (2) konzumace alkoholu ve velkém množství způsobuje sníženou sexuální stimulaci (navzdory tomu, že si v prvních chvíli myslíte, že máte větší chuť na sex, alkohol naopak způsobuje fyziologický efekt, který snižuje citlivost genitálií), dále narušuje vaginální lubrikaci a tím nahrává dyspareunii (bolesti při pohlavním styku), zároveň snižuje šanci na dosažení orgasmu. Inu, stále platí, že střízlivý sex je lepší, a hlavně bezpečnější sex!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5123847/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10155345/, (3) www.drogy-info.cz/zprava-o-zavislostech/souhrnna-zprava-o-zavislostech-v-cr-2022/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat