»Křoví« v klíně frčí: Ženy šílí po transplantaci ochlupení!

02.12.2014 | Sex a vztahy

Zatímco ženy na Západě se uchylují stále častěji k totálně hladkému přirození a ochlupení se zbavují holením, voskem či laserem, v Asii je trend jiný. Tamní ženy si pubické ochlupení pěstují. Jenže mnohé Jihokorejky o porost v této části těla přijdou, proto žádají o pomoc plastické chirurgy, kteří jim je transplantují. Takových zákroků přibývá.

Pro transplantaci se používají vlasy a v Jižní Koreji počet těchto zákroků v letech 2010 až 2012 vzrostl o sto šedesát procent, tvrdí Mezinárodní společnost pro chirurgické obnovení ochlupení.

Pubická atrichozie či hypotrichozie jsou onemocněními, při nichž člověk zcela přichází o ochlupení v oblasti kolem ohanbí. V jihokorejské kultuře je však pubické ochlupení projevem zdraví, vitality a plodnosti.

Podle korejských lékařů v jejich zemi trpí atrichozií deset procent žen. A protože je ochlupení v této zemi vnímáno jako přednost, atrichozie vyvolává u žen psychický stres a deprese.

Transplantace v Soulu vyjde v přepočtu na padesát tisíc korun a při zákroku se odeberou vlasové folikuly z hlavy a cibulky se pak operativně usadí v oblasti nad stydkou kostí. Zákrok se musí často opakovat, výhodou ale je, že tak lze přesně určit tvar ochlupení. Moderní jsou vějířky a kosočtverece.

„Ačkoli ztráta vlasů na hlavě trápí více východoasijské muže, některé východoasijské ženy a jejich muži se trápí tím, že přišly o pubické ochlupení. Ztráta pubického ochlupení je u východoasijských žen častější než u žen jiných ras,“ uvedl mluvčí Mezinárodní společnosti pro chirurgické obnovení vlasů a chlupů.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat