Sex v těhotenství: 5 mýtů, které vás připraví o slast!

Milovat se s partnerem, i když jste těhotná, je zcela normální. Výjimku samozřejmě tvoří případy, kdy máte sex zakázaný od lékaře. A i když tohle všechno víme, stejně pořád kolují o milování, „když jste v tom“, hloupé polopravdy, které řadě žen brání si sex užít.

Které to jsou?

Mýtus č. 1: Hluboký průnik může ublížit miminku

Skutečnost: Ale kdepak! Plod je ve vaší děloze dokonale chráněn – jednak se vyvíjí za přepážkou v podobě uzavřeného děložního čípku, jednak si hoví v amniovém vaku a nic k němu nepronikne. Ani když je váš partner nadprůměrně vyvinutý...

Mýtus č. 2: Stahy při orgasmu mohou vyvolat potrat

Skutečnost: Jak už jsme říkali na začátku – pokud nemáte rizikové těhotenství, stahy dělohy, které máte při/po orgasmu, nemohou dítěti nijak ublížit, rozhodně porod nespustí. Navíc se jedná o jiný typ stahů, než jaké zažijete při porodu.

Mýtus č. 3: Mužské sperma může spustit porod

Skutečnost: Upřímně, pokud by to byla pravda, nejspíš by se využívalo pro vyvolání porodu i v nemocnicích (tedy jeho syntetická verze). Sperma neobsahuje žádné látky, které by byly něčeho takového schopny.

Mýtus č. 4: Stopy krve po sexu znamenají, že se „něco stalo“

Skutečnost: Občas se může stát, že během sexu nebo po něm zpozorujete trochu krve „tam dole“. Ale pokud se nejedná o krvácení v pravém slova smyslu, nepanikařte. V těhotenství je totiž děložní čípek extrémně citlivý, a tak se může stát, že podrážděním trošku krvácí. Pokud si nejste jistá, co je ještě normální, vyrazte k lékaři.

Mýtus č. 5: Když spolu budeme spát, miminko si to s sebou celý život ponese

Skutečnost: Tak to je úplná hloupost. Ano, dítě v děloze samozřejmě vnímá váš pohyb, ale opravdu netuší, jestli myjete nádobí nebo se milujete s partnerem. A i když vnímá zvuky, opravdu netuší, že vaše vzdechy či výkřiky způsobil sex.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat