Erotická pomůcka jako dárek? Takhle to vidí sexuoložka!

Výběr vánočního dárku pro muže? Někdy noční můra! Máte nápad, který by probudil váš milostný život? Líbí se vám nějaká úžasná erotická pomůcka, ale nevíte, jestli by ji váš partner ocenil? Názor sexuoložky pomůže!

„Brali jsme se před osmi lety. Sex už samozřejmě není, co býval. Teď spolu spíme maximálně třikrát za měsíc. Chtěla bych to nějak zlepšit. Napadlo mě darovat mu k Vánocům nějakou erotickou pomůcku, která by partnera zase probudila k životu. Myslíte, že to není blbost?“ ptá se čtenářka Lýdie. Blbost? Ani v nejmenším!

Erotické nápady jsou vítány

Britská sexuoložka Tracey Cox říká, že partneři nejčastěji realizují sny o poutech. 23 % mužů o poutech pouze sní, 27 % si tuto fantazii splnilo. A ženy? 25 % jen sní, 26 % koná. Z toho vyplývá, že obě pohlaví na tom jsou, aspoň co se týče milostných rekvizit, stejně. Obavy z nákupu nového přírůstku do ložnice, většinou bývají neopodstatněné, což hlásí i sami sexuologové.

Načasování? Ideální!

Americká klinická sexuoložka a manželská terapeutka Kat Van Kirk, která je svými pacienty přezdívána doktorka Kat, se na svém blogu svěřila, že mnoho žen sleduje aktuální trendy mužských erotických pomůcek, ovšem odvaha pořídit je jaksi chybí.

„Přitom vánoční svátky jsou ideálním časem na obdarování svých nejbližších,“ popisuje doktorka Kat s tím, že zhruba 50 % heterosexuálních domácností vlastní nějaký ten sexuální kousek, a proto by se stud neměl tolik řešit. Ani předsudky. Prostě pokud máte v obchodě vybráno, kupujte a balte. Vybráno nemáte? Nechte si poradit od personálu (nebo projeďte recenze uživatelů na konkrétní výrobek), kupujte a balte.

Proč bude mít radost?

„V praxi sleduji nárůst zájmu o tyto věci, a to zejména u heterosexuálních mužů, pro které je pomůcka důležitou součástí rozšíření sexuálního repertoáru. Vždyť mnohým řeší sexuální problémy, jako erektilní dysfunkce nebo potíže s předčasným výronem semene,“ vysvětluje odbornice, ale zároveň přiznává, že jedním z hlavních mylných představ o mužských sexuálních pomůckách je tak zvaný homo mýtus. Tedy myšlenka, že pomůcky jsou určeny převážně pro homosexuály, i když to pochopitelně není pravda.

„Vibrátory používají i dvojice, muže to vzrušuje, někdy je vyzkouší i oni, na penisu i v konečníku,“ popisuje sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality.

Vánoce trochu jinak

„Koupit partnerovi erotickou hračku by se mělo pro tuto sezonu stát vaší prioritou,“ dál si myslí sexuoložka. Začít můžete třeba trochu nenápadně. Párových vibrátorů a pomůcek trh nabízí dostatek. Pokud se něco takového ujme, budete vědět, že nic nebrání v pořizování dalších kousků, byť třeba vyloženě pro muže. Tak na co ještě čekáte? Do Štědrého dne zase tolik dní nezbývá! Vydejte se na nákupy!

A jak to máte vy? Stydíte se darovat erotickou pomůcku?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat