Sex v těhotenství. Užijte si ho!

Když čekáte miminko, je všechno jinak. Mění se tělo, pocity, možná i přístup partnera k vám. A i v oblasti sexu dochází k určitým novinkám. Jednak se pár cítí uvolněnější kvůli opadnutí trampot s antikoncepcí nebo naopak neustálým snažením o početí.

Vše je jiné, odlišné, a to dává průchod skvělému mazlení i milování. Mnohdy ještě lepšímu, než tomu bylo doposud!

Ovšem vše záleží především na touze budoucí rodičky, neboť ta v průběhu gravidity kolísá. Všeobecně však platí, že v prvních třech měsících chuť na milování není skoro žádná (na vině mohou být i nevolnosti apod.), ve druhém trimestru si ale hormony zpravidla dávají trochu pokoj, nastávající matka si zvyká na svůj stav, a tak její sexuální apetit vzrůstá. Aby pak mohl ve třetí dekádě opět poklesnout… Těsně před porodem už se většina žen spíš modlí, aby to měly za sebou, čili logicky dochází k obavám nad událostmi dalších dní a nechuti.

Plnohodnotní rodiče

Ale nepředbíhejme. Jednu důležitou skutečnost přece nemůžeme vynechat! Sex v těhotenství fyzicky i citově velmi sbližuje nejen partnery. Hlazení, starost a péče o sebe navzájem je dobrým startem pro vytvoření harmonického vztahu k dítěti, i když je zatím pouze v bříšku.

Není však výjimkou, že jedná-li se o prvního potomka, žena je ze všech těch změn, které se na ni valí, trochu překvapená. Může být i podrážděná. Nemá po celé těhotenství náladu na mazlení jako takové, ale zase dává průchod masážím, líbání, masturbaci. Vše je možné!

Mnoho mužů těhulky vzrušují

Radek 29 let, Praha: „Moje žena mě nikdy nepřitahovala víc. Připadá mi sexy, ale zároveň zranitelně. Milování si užíváme a já mám radost, že ho neodmítá. Spíš má větší sexuální apetit než dřív.“

Když muž potřebuje pozornost

Jenže co na to partner? Nechybí mu něha? To se ví, že ano. A moc. Dokonce hrozí riziko, že přes všechnu partnerčinu neochotu a nevoli k fyzickým dotekům utrpí jeho ego, začne se cítit odstrčený, neatraktivní, nežádoucí. (Zde je vysvětlení, proč někteří muži nedokážou pochopit ženské stavy během čekání na malý zázrak a vyhledají v rámci své sexuální frustrace její ventil jinde – u milenky.)

Řešením je promluvit si s protějškem, své pocity mu důkladně poslat, ale hlavně vysvětlit, že láska vůči němu se v žádném případě neztrácí, pouze zažívá útlum. Je třeba dát mu svoji náklonnost najevo jinak než prostřednictvím pohlavního styku – pohlazením, prohrabáváním vlasů, když má hlavu u vás na klíně… I obyčejné uvaření výtečné večeře a schoulení se u něj v klíně může znamenat projev citů.

Pomoc, sex se mi hnusí!

Pokud se však žena na milování cítí, nic jí nebrání v tom, aby si sex užívala. Pro plod to škodlivé není (kromě 10. – 14. týdnu gravidity, a to jen v případě, že dotyčná již v minulosti prodělala potrat). Orgasmus respektive „svalový otřes“ dělohy a její stahování taktéž není podnětným důvodem, proč se sexu vyhýbat, neboť nic nenasvědčuje o jeho škodlivosti vůči plodu. Naopak. V případě, že žena přenáší, může vyvrcholení domoci ke zrychlení porodu.

Vhodné polohy během těhotenství

- Do 5. 6. měsíce: jakákoliv poloha, která nevzbuzuje nepříjemné pocity
- Všeobecně: Všechny varianty chlípné psí polohy na všech čtyřech (minimalizuje se tlak na břicho).
- V pozdějších měsících (když je bříško větší): poloha lžic.
Partneři leží na boku za sebou a připomínají tak dvě lžičky zaklesnuté do sebe.
Jezdecké polohy „na koníčka“. Vagína je větší, takže hranice milování se posouvají dále. Žena si navíc řídí hloubku průniku.
- Před porodem: Polohy s mělkým pronikáním. Varianta misionářské polohy, kdy muž klečí mezi nohama ženy.
Žena leží pohodlně na zádech, křížem k ní partner na boku, takže dohromady vytvoří písmenko T. Ona mu přehodí nohy přes bok, čím vytvoří prostor pro styk.

Pokud k těhulkám patříte vy sama, mějte na paměti, že můžete mít různé pocity, které většinou po narození miminka samy odeznějí.

Hladký průběh těhotenství a pouze samé příjemné pocity přeje redakce a Nicol Králová.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Salátová mísa s quinoou

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:10
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat