5 milníků každého vztahu. Zničí i ten váš?!

V partnerském vztahu existuje několik událostí, které pro něho mohou být oním pověstným milníkem. Buď z ní vyjdete posílení, nebo bude znamenat konec společné cesty životem.

Které jsou ty nejzávažnější?

1. Narození dítěte

Ačkoli je to pro oba partnery bez pochyby jedna z nejradostnějších událostí v životě, velmi snadno se může stát rozbuškou pro partnerské problémy. Svět se na pár týdnů/měsíců začne točit kolem krmení, přebalování, tišení, poporodních depresí, absence sexu... A to umí zatočit s nejedním vztahem. Nezapomínejte, že nejste jen rodiče, ale že i nadále zůstáváte partnery!

2. Neplodnost

Snaha o miminko, která dlouhou dobu nenese ovoce, je pro páry velmi stresující. Pokud se navíc ukáže, že jeden z partnerů mít děti nemůže, je to pro lidi, kteří touží po potomkovi, neskutečná rána. Jak se k tomu postaví druhý z partnerů? Které možnosti jsou pro vás schůdné, jestliže nemůžete mít vlastní dítě? Jak dlouho vydržíte, než si navzájem začnete vyčítat? Je těžké zůstat pozitivně naladění v tak složité situaci, ale zkuste se upřít k tomu, že dnes se můžete stát šťastnými rodiči, i když vám to příroda zkomplikovala.

3. Nevěra

Podvedený z partnerů se cítí zrazený, je těžké se s nevěrou milované osoby vyrovnat a odpustit ji. Navíc nalomená důvěra je dalším z problémů, které musíte řešit (aneb co když to udělá znovu?). A přesto vám řada párů, jež touto bolestnou zkušeností prošly, řekne, že nevěra jednoho z nich jejich vzájemný vztah posílila. Protože nevěra většinou nevznikne jen sama od sebe, často je indikátorem problému v partnerství, který se ale dá společným úsilím vyřešit.

4. Vážné onemocnění

Vážná nemoc či těžké zranění jednoho partnerů znamenají nesmírnou psychickou zátěž pro oba. Ten v pozici nemocného si může připadat, že toho druhého nadměrně zatěžuje, zdravý partner se pak do úmoru snaží být co nejlepší oporou nemocnému. A obojí je velmi vyčerpávající. Jeden má pocit, že by tomu druhému bylo bez něj lépe, druhý pak, že už dál těžkou situaci nedokáže fyzicky ani psychicky zvládnout. Je to jedno z vůbec nejtěžších období ve vztahu. Univerzální rada neexistuje, snad jen že by si oba měli vzpomenout na ono „v nemoci i ve zdraví“, „v dobrém i zlém“.

5. Ztráta zaměstnání/finanční potíže

Přijde-li domácnost o jeden příjem, je to vždy důvod ke stresu. A ve vypjatých situacích je pak jen krůček k obviňování, pocitům beznaděje, hádkám a rozpadu vztahu. Přitom v takové chvíli byste měli spíše spolupracovat, zkusit najít nějaké řešení, společně připravit plán, jak se do budoucna vyrovnat s nastalou změnou.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat