Kondom za 500 korun? To není vtip!

Kondom je ještě stále nejspolehlivější ochranou před pohlavně přenosnými chorobami a nechtěným početím. Přesto není samozřejmostí především v těch zemích, kde s rostoucím počtem nakažených a nechtěných početí bojují marně. Ve Venezuele zmítané sociálními problémy se cena kondomu dostala na takovou výši, že si ji nemůže dovolit nikdo krom těch nejbohatších. Jeden prezervativ totiž vyjde na pět set korun.

V jihoamerické katolické zemi, kde zrovna nefrčí sexuální osvěta, stojí balení se šestatřiceti kondomy 4 760 bolívarů neboli více než osmnáct tisíc korun. Jeden latexový prezervativ tak vyjde na pět set korun.

Národ, v němž je potrat ilegální a míra nákazy virem HIV i náctiletá těhotenství rostou nejvíce z celé Jižní Ameriky, zažívá raketový vzestup cen běžných potřeb do domácnosti kvůli kolapsu na trzích s ropou,“ uvádí BBC.

Vývoz ropy činí pětadevadesát procent venezuelského exportu a kvůli nedostatku importu jsou obchody ve Venezuele prázdné.

Prezident země Nicolas Maduro cestuje po Číně, Íránu a Rusku, aby podpořil obchod s těmito zeměmi.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat