Historik o zákazu řízení aut pro ženy: Američanky řídí, protože jim nevadí znásilnění

Televize v Saúdské Arábii odvysílala diskuzi na téma ženy jako řidičky automobilů. A ve vášnivé debatě promluvil také Rijádem uznávaný historik, který je proti změně poměrů v Saúdské Arábii a proti tomu, aby směly ženy v jeho zemi řídit auta. Má prý pádné argumenty. V USA totiž podle něj ženy řídí jen proto, že je jim jedno, že je někdo znásilní. Zatímco Saúdům to jedno není.

Historik Salíh al-Sádúm tvrdí, že Američanky řídí proto, že jim je jedno, že je znásilní, kdykoli zastaví u krajnice třeba kvůli poruše svého vozu.

Nestarají se o to, jestli jsou u cesty znásilněny, ale nám to vadí,“ prohlásil al-Sádúm, čímž rozzlobil moderátorku. „Zadržte. Kdo vám řekl, že se nestarají o to, když je někdo znásilní u silnice?“ reagovala rozhořčeně moderátorka. „Pro ně to není velký problém, krom toho, že to naruší jejich morálku. V našem případě je to problém sociální a náboženský,“ dodal al-Sádúm.

Historikovy komentáře ale šokovaly také dalšího muže a ženu, kteří seděli ve studiu a byli přítomni debaty.

Ačkoli v zákoníku Saúdské Arábie není přímo zákon zakazující ženám řízení, když sednou za volant, policie je zatkne a jsou potrestány. Žádná saúdská Arabka také nemůže oficiálně žádat o řidičské oprávnění a chodit do autoškoly.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat