Pozor na VIBRÁTORY: Tohle »provedou« s vaším KLITORISEM!

Vibrující pomůcky ukryté v nočním stolku patří ke standardům. Pomáhají ženám, které mají potíže s vyvrcholením, dojít až na konec „cesty“. Ale co jejich temná stránka? Kdy a proč mají na sex negativní dopad? Tohle jste o nich nevěděli!

O vibrátorech se hovoří ve spojitosti s terapeutickými účinky. Dřív jimi ženští lékaři zbavovali dámy „hysterie“, dnes už se erotické pomůcky berou pomalu i do kina na film 50 odstínů šedi, neboť se stávají přirozenou součástí identity. Jak říká britská sexuoložka Tracey Cox: „Počet žen, které se při představě byť jen dotyku nějaké pomůcky zoufale chytají za hlavu, se rovná počtu žen, které bez sexuální pomůcky v kabelce prakticky neodcházejí z domova.“

A jejich počet se bude zvyšovat, čemuž odpovídají i prodeje (ne)slušných obchodů. Vibrátory už prostě nejsou tabu, ale co když mají nějakou nevýhodu? Mohou i škodit?

Kdo je důležitější?

„Tak úplně si neumím poradit s jednou věcí,“ říká dvaatřicetiletý Franta, který svoji intimní partnerku popisuje jako bezproblémovou a náruživou. „V posteli si rozumíme a vyhovíme si. Je tu akorát jedna věc. Když Lenka chce mít orgasmus, musí se dodělat vibrátorem. Zkoušel jsem pár vteřin před výbuchem přístroj sundat a přidat se pusou, ale nejde to. Není možné, že by partnerka byla tak zvyklá na vibrátor, že jí jakýkoli jiný dotek dělá problémy?“ ptá se. Dobrá otázka. Tak jak to je?

Otupení vůči vibracím. Výmluva?

Emily Morse, americká odbornice na sex a vztahy, která je pravidelnou účastnicí rozhlasových a televizních show, se podobným tématem zabývá na svém blogu. Vibrátory prosazuje a děkuje za ně, nicméně podle ní existují důkazy, že když se vibrátory používají delší dobu, mohou dočasně znecitlivět nervová zakončení v klitorisu. Ten je pak otupělý vůči všem pokusům ze strany nešťastného milence!

Dej si pauzu, dej si detox

„Vím, člověk je z toho v šoku, ale nepropadejte panice. Dělejte při používání vibrátoru malé přestávky. Je to jako mít sex po tříměsíční pauze. Časový odstup klitorisu prospěje, bude laskavější,“ popisuje odbornice s tím, že rozhodně nemluví o pauze trvající několik týdnů. Zkuste jeden, dva, tři… A berte to jako experiment.

„V zásadě, i když některé ženy potřebují během sexu extra stimulaci, nemělo by pro ně být nemožné dosáhnout vyvrcholení při orálním sexu. Bez ohledu na to, jak moc žena miluje svého uměláka, lízání nic nepřekoná,“ naráží na to, že pokud nepomůže ani pauza, je špatně něco jiného. Třeba technika, se kterou milenec přistupuje k dámskému klínu. Někdy to chce trochu kreativnější přístup a změnu. K lepšímu – pochopitelně.

Které techniky zabírají?

- Počátky stimulace? Chození okolo horké kaše. Tedy klitorisu. Olizování na vnější straně pochvy a teprve pak přímý útok vzrušení vystupňuje.

- Laskání špičkou jazyka je trochu přežitek. Sexperti, včetně již zmíněné Tracey Cox, doporučují vyzkoušet stimulaci co největší plochou jazyka. Přináší to nové vjemy.

- Před orálním sexem je vhodné vypít studený nebo teplý nápoj. Střídání klimatu klitoris šokuje.

- Dostatečné zvlhčení jazyka a pravidelné, nepřerývavé tempo je základem úspěchu.

A jak to máte vy? Je pro vás vibrátor užitečný nebo nadbytečný?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat