Důkazy, že váš vztah neměl šanci vydržet

09.03.2018 | Sex a vztahy

Možná právě zažíváte těžké období po rozchodu s partnerem či partnerkou, případně vás i po delší době trápí nepodařený vztah. A možná si stále dokola kladete otázku: „Proč?“

Odpověď na ni je možná snazší, než si myslíte. Třeba ji najdete mezi následujícími řádky.

Byli jste až příliš rozdílní

Zapomeňte na tvrzení, že protiklady se přitahují. Tedy možná se opravdu přitahují, ale na dlouhodobou perspektivu ve vztahu to zrovna není. Pokud se lišíte v zásadních otázkách náhledu na život (občas ale některým párům stačí i rozdílné politické či náboženské smýšlení), bude se vám kompromis hledat nesnadno. A ne každý vztah to ustojí.

Váš partner/vaše partnerka si dělali nárok na veškerý váš volný čas

Samozřejmě, že zamilovaní lidé spolu chtějí trávit co nejvíce času. Ale to neznamená, že si nesmějí vyhradit čas i na své vlastní zájmy nebo přátele. Pokud vám vaše drahá polovička dělala scény, kdykoli jste se rozhodli trávit čas po svém, pak to není láska, ale spíše žárlivost a snaha o ovládnutí druhého. Na tom se nedá dlouhodobě stavět, zvláště víme-li, že ve vztahu je velmi důležitá důvěra.

Nikdy s vámi nemluvil/a o budoucnosti

Není nutné mít naplánovaný program na každý rok a budoucnost si představovat jako graf. Ale je důležité o společné budoucnosti mluvit. Jaké o ní máte představy? Co je pro vás důležité? Shodujete se například v časovém horizontu, v němž chcete založit rodinu (a chcete ji oba založit)? Pokud se takovým otázkám jeden z partnerů vyhýbá, je to podezřelé.

Sex byl přinejlepším průměrný

Nepodceňujte fyzickou stránku vztahu. Samozřejmě se milování s postupem času proměňuje (zatímco první rok ze sebe nemůžete sundat ruce a o vášeň v posteli rozhodně není nouze, s přibývajícími léty se do sexu postupně vkrádá rutina), ale pokud už od počátku nemůžete najít v posteli společný rytmus a milování je tak trochu nuda, je to varovné znamení. Vydržet něco takového dlouhodobě je velmi těžké.

Partner/ka vás slovně napadal/a

Urážky, srážení sebevědomí, jízlivé poznámky, posměšky... Verbální napadání je často zpočátku těžko identifikovatelné (někteří útočníci jsou v něm značně vynalézaví, tváří se, že vám vlastně chtějí pomoci se zdokonalit, když vám říkají, co máte dělat apod.), ovšem pokud jsou urážky součástí vztahu, je odsouzen k zániku. Psychický či slovní nátlak je snahou o ovládnutí druhého, což je ve vztahu dvou lidí cesta do pekel.

Ani vaše rodina a přátelé vztahu nefandili

Ačkoli jste to vy, kdo s partnerem/partnerkou žije, pokud se vám zdá, že nikdo z okolí vašich nejbližších s vaší volbou životního partnera/partnerky nesouhlasí, zpozorněte. Možná je to proto, že se po jeho/jejím boku stáváte někým jiným, možná dokáží vytušit, že jste až příliš odlišní, jejich životní zkušenosti jim říkají, že s vaším vysněným panem božským/slečnou dokonalou není něco v pořádku. Samozřejmě to neznamená, že mají pravdu, ale zkuste zapátrat, proč se k vašemu vztahu staví všichni tak rezervovaně.

Kvůli partnerovi/partnerce jste byli ochotni se změnit

Když nemůžete být ve vztahu sami sebou, jaký má smysl? Copak váš partner/partnerka nemá milovat tu osobnost, jíž jste? Pokud jeden z partnerů toho druhého neustále nutil ke změně, nemohl vztah přežít. Nikdo nevydrží dlouho předstírat, že je někým jiným. Ani kvůli člověku, jehož miluje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat