Dovolená a menstruace? Hroutit se nemusíte, SEX si užijete i tak!

Měsíce šetříte na dovolenou, a když se konečně dostanete na místo, zjistíte, že menstruaci jsou vaše plány úplně fuk? Nenechte si zkazit tolik vydřené volno a užijte si sex - bez trapasů. Které SOS tipy vás zachrání?

Nejznámější podoba Murphyho zákona „cokoliv se může pokazit, to se také pokazí“, dokonale platí zvlášť během období prázdnin a dovolených. I když už dávno pilulky řídí menstruační cyklus a člověk již dopředu počítá s červenými dny, časové posuny, změna klimatu a další věci mohou oblafnout přírodu i antikoncepci jedna báseň. A pak je to k vzteku, když si týdny plánujete volno, které vám zkazí vlastní „rozbití“. Dá se to zachránit?

Žádná „ale“. O prázdninách prostě NE!

Co se týče bazénů, rybníků a moře, bez tamponu to nepůjde (opruz). Se sexem už to je lepší. Sexuologové varování, že je „červený sex“ nebezpečný, považují za mýtus, který pochází z velké části z náboženských textů. Kdysi dávno se totiž lidé mylně domnívali, že ženy jsou nečisté a špinavé, a kontakt s nimi byl omezován. Dnes vám partner sice jde taky z cesty, ale to proto, že pravděpodobně šleháte blesky. O důvod víc, proč si zasouložit.

„Orgasmy uvolňují endorfiny, tedy přirozené léky proti bolesti. Sex při menstruaci zlepšuje náladu, bolesti hlavy, křeče i podrážděnost,“ uvádí sexuoložka Laura Berman z Chicaga na svém blogu. A není jediná, kdo tenhle nápad (s mírnou opatrností) doporučuje.

Jak řešit nepříjemné překvapení?

Pohlavní orgány jsou prokrvenější a tudíž vzrušenější. Jediný problém je tedy váš, popřípadě jeho postoj. Jestli do toho nechce jít kvůli riziku znečistění hotelových ručníků, jeho problém, ale neví, o co přichází. Vždyť řešit se dá všechno. I elegantně.

Pokud se bojíte trapasu a krveprolití, běžte do koupelny a mějte sex ve sprše. Všechno červené ihned odteče. Volit můžete i sprchu na hotelové pláži, ale je jasné, že tyhle pokusy mohou být nebezpečné. Nikdy nevíte, kdo se dívá, popřípadě na vás zavolá ochranku. Jistější je tedy zalézt zpátky na pokoj. S čím?

Malý nákup zachraňující situaci

V každém supermarketu v každém zapadákově seženete základní věci. Třeba kondom. Nebo ručník. Dát si ho pod sebe a pak vyhodit je otázkou malé investice a vteřiny studu, když přijde pokojská vynést koš.

Toužíte-li po orálním sexu, jeden či dva menstruační tampony vložené těsně před sexem situaci obvykle zachrání, nicméně upozornit partnera na šňůrku v rozkroku včas je neméně důležité. V případě, že tohle riskovat nechcete, vraťte se zpátky do obchodu a kupte si přírodní mořskou houbu. Je to až k nevíře, ale právě ona se stane vaší největší dovolenkovou kámoškou. Mnoho žen na ni nedá dopustit.

„Dřív jsem používala tampony, ale přestaly mi vyhovovat. Pak jsem se dočetla, že mořské mycí houby jsou jednak zdravější, ale taky levnější. Od té doby, co je při menstruaci používám, nemám problémy se záněty,“ popisuje jistá Rachel s tím, že její partner houbu při milování necítí, čímž se nepohodlí obou snižuje. A šňůrka? Neexistuje. Navíc o žádné krvi taky nemůže být řeč. Houba disponuje vysokou savostí. Ale pozor…

Ještě před tím, než se rozhodnete tuhle vychytávku zkusit, je dobré poradit se se svým, lékařem. Máte na něj telefonní číslo a zařízený roaming? Hlavně mu důrazně zopakujte, že se chystáte houbu vkládat důkladně čistou, tak ať nemá obavy… Jako kdyby tohle byl ten největší problém….

Na co si dát pozor?

Jedna věc je neposlat svůj dovolenkový milostný život k šípku, když se objeví komplikace, na druhou stranu menší opatrnost neuškodí.

„Riziko sexuálně přenosných chorob a infekcí je vyšší, protože čípek se otevírá, aby krev mohla projít. To bohužel vytváří dokonalou cestu pro bakterie,“ varuje sexuoložka Laura Berman s dodatkem, že ani případným těhotenstvím si člověk nemůže být jistý.

Proto kondomy, pilulky a hygiena by menstruaci rozhodně měly doprovázet. Nebo si nechte zajít chuť, provozujte jiné, nekoitální aktivity, ale pak se nedivte, že největším vzrušením, které o své dovolené zažijete, bude západ slunce.

A jak to vidíte vy? Necháte si zkazit dovolenou kvůli menstruaci?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat