TESTOVÁNÍ: Bzenecké octy na salát i domácí dresink

24.05.2019 | Testování

Tváří se skromně, v kuchyni s ním však dokážete divy. A stačí tak málo. Zajímavý recept, čerstvé suroviny a při výběru octa sáhnout po tom správném druhu. Přestože existuje více druhů, u českých hospodyněk většinou najdete pouze standardní variantu octa. Pozvěte do kuchyně i ty další… Hledáme 60 testerek, které v rámci našeho testování vyzkoušejí klasiku i novinky od Bzeneckého octa!


Celkové hodnocení: 94%

Hodnocení: 92 testerek


Bez octa si dokáže představit vaření málokterá hospodyňka (či málokterý hospodář). Ovšem na trhu dnes nenajdete jen ten klasický lihový. Přesvědčte se o tom v našem testování!

Nakládat a zavařovat s lihovým octem

Nezbytný pomocník, jehož pozice v kuchyni je téměř neotřesitelná. 8% ocet najde nejlepší uplatnění při zavařování a nakládání. Okurkový nálev se bez něj neobejde stejně jako konzervace dalších produktů ze zahrady či farmářských trhů. Některé tradiční octy, jako třeba Bzenecký ocet, obsahují i další látky jako například estragon či karamel, které vůni i chuť vašich domácích nálevů výrazně ovlivní. Ocet však vybírejte obezřetně, přečtěte si několik tipů v užitečném rádci a s chutí se pusťte do svého zavařovacího či nakládacího letního rituálu.

Cena: 14,90 Kč / 1 l

Více informací na bzeneckyocet.cz

Salátovým zálivkám vévodí jablečný ocet

Recepty na pokrmy ze studené kuchyně mají svá specifika. Čerstvé a křupavé ingredience v různých zeleninových salátech potřebují většinou chuťově zvýraznit. Pro tento úkol je nejvhodnější jablečný ocet. Jeho výraznější, ostrá chuť dodá zálivkám patřičný šmrnc a například ke grilovanému masu tak získáte vynikající přílohu. A i v grilovací kuchyňské disciplíně si jablečný ocet najde své místo. Použijte ho na marinády při nakládání masa, především toho vepřového. Odvděčí se vám křehkými sousty a jemnou chutí. Co by to bylo za grilování bez palety různých dresinků? S jablečným octem bude jejich příprava rychlá a efekt dokonalý. Ke kvalitnímu oleji přidejte bylinky, sůl, pepř a v kombinaci s jablečným octem se nemusíte bát použít ani všechny druhy hořčice, česnek, kopr a dokonce i med. Téměř dvě stovky dalších zajímavých receptů pro vaření s octem najdete na blogu, kde novými recepty přispívají známé foodbloggerky.

Cena: 39,90 Kč / 0,5 l

Více informací na bzeneckyocet.cz

Speciál na saláty s chutí bylinek již připraven

Příprava salátů už nemůže být jednodušší. Se speciálním salátovým octem s chutí bylinek můžete v kuchyni doslova čarovat. Přitom kouzlo správného dochucení salátů spočívá ve směsi lihového a vinného octa v kombinaci s vyváženou chutí vybraných bylinek. Zapomeňte na nevydařené experimenty, salátový ocet pouze smíchejte s kvalitním olivovým olejem a špetkou cukru a jedinečnou zálivku můžete ihned servírovat vašim hostům.

Cena: 39,90 Kč / 0,5 l

Více informací na bzeneckyocet.cz

Bílá a červená symbolizují vinný ocet

Oba druhy vinného octa se uplatní především ve studené kuchyni. Receptům z ryb, mořských plodů či středomořské kuchyni bude slušet ocet z bílého vína. Naopak ten z vína červeného je určen spíše do zálivek, omáček nebo domácích majonéz. Inspiraci pro výběr správného druhu najdete v konkrétních tipech.

Cena: 39,90 Kč / 0,5 l

Více informací na bzeneckyocet.cz

Balzamikový ocet servírujte s jídlem přímo na stůl

Výborně se totiž hodí k finálnímu dochucování pokrmů přímo na talíři. A to díky jemnější lehce nasládlejší chuti než najdete u jiných octů. Můžete jím zakápnout připravené čerstvé ovoce, ozvláštní dezerty a zmrzlinu, nebo jej zkombinujte s různými druhy sýrů.  Balzamikový ocet najdete ve dvou podobách. Originál Balsamico ocet z Modeny dochutí pravé italské rizoto, tradiční italské caprese, zajímavě změní chuť čerstvých jahod, které můžete podávat s čerstvým sýrem. A s octem Balsamico crema s jemnou sladkokyselou chutí v podobě husté krémové polevy finálně dozdobíte dezerty, zmrzliny, nebo také sýry.

Cena: Ocet balsamico: 69,90 Kč / 0,5 l; Balsamico crema: 59,90 / 0,25 l

Více informací na bzeneckyocet.cz

Hledáme celkem 60 testerek! Dvacet z nich otestuje Jablečný ocet a Speciál na saláty, dvacet dostane možnost ochutnat Červený a Bílý vinný ocet a dvacet testerek pak vyzkouší Balsamico ocet z Modeny a Balsamico crema.

Nezapomeňte proto do Rozstřelu testerek uvést, kterou ze dvojic octů byste rádi testovali!



Rozstřel testerek

babytka 04.06.2019

Používám klasický ocet do zálivek na saláty...a na utopence. Vyzkoušet bych chtěla Jablečný ocet a Balsamico Crema - začíná období salátků a nějakou změnu bych určitě ocenila , i když se snažím dělat vždy něco jiného.

popyna 04.06.2019

klasický používám na vodní kámen a uklid ale i do salátů nebo zálivek a občas místo něj použiji jablečný ;-) A ráda bych vyzkoušela dvojici Balsamico ocet z Modeny a Balsamico crema *11*

piminka 04.06.2019

Používám klasický má přípravu zálivek a k zavařování. Vyzkoušet bych chtěla dvojici jablečného a do salátů.*15*

ahalasova 04.06.2019

Nejvíce používám Balsamico na saláty a pak obyčejný ocet na úklid a čištění všeho druhu. Ocet používám i místo aviváže. Navíc krásně vyčistí pračku od vodního kamene. Přála bych si otestovat sadu s Balsamico Crema.

sipeji 04.06.2019

Moc bych si přála testovat tuto dvojici: Jablečný ocet a Speciál na saláty. Ocet je v kuchyni nenahraditelný - používám ho do salátů, na ochucení omáček, polévek,luštěnin, do dresinků, na nakládání bylinek, zeleniny, hub. V létě je moje spotřeba octa ještě o něco vyšší, protože saláty jsou na našem jídelníčku denně.

ruzovartenka 04.06.2019

A ráda bych zkusila červený, ten mám už od jiné značky a mám ho moc ráda.

ruzovartenka 04.06.2019

Saláty

majkyyx 03.06.2019

Nejčastěji používáme klasický ocet na různé dochucení jídel a zavařování. Vyzkoušeli bychom rádi Červený a Bílý vinný ocet.

myka2109 03.06.2019

Ja používám hlavně klasický ocet a to do salatovych zálivek nebo jako teď o víkendu do kulajdy. A ráda bych vyzkoušela Balsamico ocet z Modeny a Balsamico crema ;-)

Kristulka 03.06.2019

Ocet používám na dochucení různých salátů, ale třeba i do štrůdlu;-). Moc ráda bych vyzkoušela Balsamico ocet z Modeny a Balsamico crema. Tyto octy vůbec neznám a vypadají přímo božsky*11*.

mrsmishelina 03.06.2019

Ocet nejčastěji používám, když si dělám utopence, dále také na zeleninové saláty a na zavařování okurek..ráda bych vyzkoušela červený a bílý vinný ocet

lilianka 03.06.2019

Ráda bych vyzkoušela jablečný ocet. Ale kdybych měla vyzkoušet i jiné výrobky, nezlobila bych se :-). Ocet používám hlavně na dochucení salátů a omáček.

alu12alu 03.06.2019

Moc bych si přála salátový/jablečný, ale kdyby se na mě nedostalo, tak bude super i balzamiková dvojka. Te´d před létem se hodí ocet, co půjde k salátům! S Bzeneckými mám super zkušenosti!Jinak ocet používám i na vaření (čočka, koprovka a pod).

qqqqqq 03.06.2019

Nejčastěji používám klasický ocet do omáček, do salátů, na zavařování, ale i na čištění na vodní kámen. Dále mám velmi ráda balsamikový ocet na různá masa a zeleninu. Ráda bych vyzkoušela Balsamico Crema a Balsamico ocet z Modeny.

Scarlie 03.06.2019

U nás v kuchyni je ocet velmi dobře využívaný.S přítelem máme vaření jako koníček. Rádi objevujeme nové recepty, zkoušíme vařit dle své fantazie a baví nás objevovat nové chutě ;-) Nejčastěji využívaný ocet je u nás Balsamico- krémový, kterým si dochucujeme téměř každý salát a čerstvou zeleninu. Výborný je balsamicem zakápnout i sýry. S ovčím sýrem je chuť balsamica naprosto luxusní! <3 Rádi si k hlavním jídlům připravujeme zeleninové či ovocné saláty. Na zeleninové saláty se nám výborně osvědčil jablečný ocet, který jim dodá tu správnou jiskru. Do ovocných salátů se nám zase osvědčil bílý vinný ocet. Testovala bych ráda - Balsamico ocet z Modeny a Balsamico crema <3 A to proto, protože je u nás Balsamico ocet nejčastěji využívaný a od tohoto výrobce by bylo příjemné výrobek testovat :-)

jaaniickaa 03.06.2019

Nejčastěji používáme ocet běžný na zavařování v létě - do kečupu, na okurky, papričky atp. Jinak pak na tlačenku a Balsamicový krém do caprese salátu, s jinými octy moc zkušeností nemám. Ráda bych vyzkoušela dvojici Jablečný ocet a Speciál na saláty.

Kacarapp 03.06.2019

Nejčastěji používám krémové balsamico, nejlepší je s mozzarellou, rajčaty a bazalkou. Ale hodí se do každého salátu :-) Chtěla bych tetovat právě Balsamico.

danusch 03.06.2019

Nejradeji pouzivam vinny ocet, jako dresink do salatu, ale treba i na tlacenku , je jemnejsi.

ALICE1492 03.06.2019

Můj nejoblíbenější ocet je Bzenecký - balsamico ocet z Modeny ke kterému prostě patří mozzarela a jahody. Tahle kombinace je bezkonkurenční <3 A jinak samozřejmě klasický bzenecký ocet se kterým nejen zavařuju, ale používám na úklid celé domácnosti. Jestli si někdo nedokáže představit život bez soli tak já bez octa *11*

normita12 03.06.2019

Používám klasický ocet do salátů, především okurkového :) A celkově saláty miluji, líbilo by se mi zkusit první variantu, tedy Jablečný ocet a Speciál na saláty :)

Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden budete mít tendenci věnovat veškerou svou pozornost své práci a kariéře obecně. Jenže to se nesetká s přílišným pochopením ze strany vašich nejbližších, kteří se budou cítit, jako byste je zanedbávali. Vy naopak budete bojovat s pocitem, že se vaši pozornost snaží odpoutat od něčeho, co je pro vás aktuálně velmi důležité, a tak příle... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

106 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:34
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:33
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:09

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat